Intersecția dintre străzile Republicii, Armatei, Ana Ipătescu și Dimitrie Leonida va fi semaforizatăLocal

Intersecția dintre străzile Republicii, Armatei, Ana Ipătescu și Dimitrie Leonida va fi semaforizată

       Accesări: 2847

Schimbare în traficul rutier din oraș. Două străzi pe care circulă traficul greu și alte două drumuri municipale vor avea dispozitive de semnalizare optică. Autoritățile locale și Poliția Rutieră au decis, de comun acord, să aducă o modificare în privința traficului din zona de sud a municipiului Fălticeni.

Circulația în intersecția dintre străzile Republicii, Armatei, Ana Ipătescu și Dimitrie Leonida va fi semaforizată începând de anul acesta.

Măsura a fost necesară pentru a preveni riscul de accidente, în special pentru pietoni, după cum afirmă primarul Cătălin Coman.

Patru semafoare vor reglementa accesul și traficul în intersecție. Aici sunt patru trecere de pietoni, iar în anii din urmă au fost înregistrate mai multe incidente.

Traficul pietonal este mai ridicat pe perioada anul școlar.

Autoritățile afirmă că au existat solicitări și din partea populației privind amplasarea unor semafoare, deoarece șoferii circulă cu viteză și adeseori nu acordă prioritate persoanelor care traversează pe zebră.

Oamenii legii susțin această decizie care urmărește asigurarea fluidizării traficului, evitarea blocajelor și altor evenimente rutiere neprevăzute.

Proiectul este avizat de către Poliția Rutieră.

Lucrările pentru amplasarea semafoarelor vor fi executate de un operator economic din Iași. Costurile se ridică la 100.000 de lei, sumă ce include cheltuielile de proiectare, verificare proiect, avize și execuție.

Fondurile sunt alocate integral din bugetul local.

Intersecția amintită va fi semaforizată cel mai târziu în toamna acestui an.

ȘTIRI