Interpreta și folclorista Maria Tanasă va primi titlul de ”Cetățean de Onoare” al comunei RădășeniPersonalități

Interpreta și folclorista Maria Tanasă va primi titlul de ”Cetățean de Onoare” al comunei Rădășeni

       Accesări: 73

15 iunie 2014 va fi o zi plină de momente artistice, dar și festive, în comuna Rădășeni. Unul dintre acestea este dedicat cunoscutei interprete Maria Tanasă. Motivul este unul cât se poate de important.

Ea va primi în cadrul festivalului ”Hora Rădășenilor” titlul ”Cetățean de Onoare” al comunei Rădășeni.

Deși originară din Dolhești, autoritățile locale, au considerat de cuviință că interpreta merită și trebuie recompensată, cu o distincție înaltă, pentru ”munca neobosită de promovare a folclorului din zona Rădășeni.”

”Prin activitatea ei, de culegere a folclorului, prin concertele pe care le-a avut ca solistă, cât și cu grupul folcloric ”Balada” de la Fălticeni, ca îndrumător al acestuia, doamna Maria Tanasă a promovat zona Rădășeni. Mai mult decât atât, la toate evenimentele din comună, laice dar și religioase, a fost întotdeauna alături de noi.”, ne-a declarat Neculai Perju, primarul comunei Rădășeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

De meserie cadru didactic, Maria Tanasă s-a făcut remarcată în cadrul unor concursuri precum ”Tezaur Folcloric”, fiind o prietenă apropiată a regretatei Mărioara Murărescu. A avut numerose apariții la Televiziunea Română, la sfârșit de an, prin concerte de colindele și urăturile de Crăciun și Anul Nou.

Distincția care îi va fi înmânată, mâine, nu este singura de acest fel. Maria Tanasă a primit în urmă cu trei ani titlul de ”Cetățean de Onoare” al municipiului Fălticeni.

ȘTIRI