Întâlniri cu rezultat pozitiv ale deputatului Rădulescu cu Ministrul Mediului pe tema gropii temporare de gunoi din FălticeniActualitate

Întâlniri cu rezultat pozitiv ale deputatului Rădulescu cu Ministrul Mediului pe tema gropii temporare de gunoi din Fălticeni

Depozitarea deșeurilor este un subiect și o problemă delicată în numeroase localități din țară. Pe harta neagră se află și municipiul Fălticeni, asta pentru că în județ nu avem încă un depozit de gunoi funcțional. Proiectul depozitului de la Moara este încă nedat în folosință, așa că fiecare localitate se descurcă cum poate cu deșeurile, în condițiile în care multe gropi de gunoi au fost închise.

După ce vechiul depozit urban de gunoi a fost închis și la Fălticeni, un alt depozit temporar a fost deschis în apropiere.

La ultima vizită, în octombrie 2017, Ministrul Mediul, Grațiela Gavrilescu s-a arătat de nemulțumită de tot ceea ce ține de acest spațiu, unde alte 17 primării aduc și depozitează aici deșeuri.

În prezența primarului Cătălin Coman, senatorului Ioan Stan și deputatului Alexandru Rădulescu, ministrul Gavrilescu susținea că activitatea la groapa de gunoi temporară se va sista.

După vizita în teren, Alexandru Rădulescu și primarul Cătălin Coman s-a întâlnit în câteva rânduri cu Ministrul Mediului pentru a purta discuții privind situația de la Fălticeni. Rezultatul întrunirilor este unul pozitiv, după cum lasă să se înțeleagă deputatul social democrat.

„Cunosc problema gropii de gunoi temporare de la Fălticeni, încă de pe vremea când exercitam funcția de vicepreședinte al CJ Suceava. Această problemă ne preocupă, nu este deloc simplă, și am căutat soluții viabile.”, a declarat Rădulescu. „Împreună cu primarul Cătălin Coman am avut câteva întâlniri la București cu Ministrul Mediului și am pus pe tapet întreaga problematică. Lucrurile încep să se așeze, iar după cum bine se vede groapa temporară este în continuare funcțională.”

Demnitarul PSD mai spune că discuțiile cu Ministrul Mediului au ca efect prelungirea acestei activități și că, momentan, nu există o soluție sau alternativă mai bună ca aceasta deoarece depozitele ecologice stau tot cu porțile închise.

Rădulescu mai spune că pledează pentru un mediu curat și pentru normalitate, dar că situația actuală trebuie descâlcită tot la masa tratativelor și cu legislația în față.

El a arătat că urmează și alte întâlniri cu ministrul Grațiela Gavrilescu, la care va fi invitat și primarul municipiului Fălticeni, pentru ca groapa temporară să rămână deschisă până când acest capitol al transportului și depozitării deșeurilor la nivel județean va fi conform reglementărilor europene.

Deputatul Alexandru Rădulescu susține că ar fi timpul ca depozitele ecologice din județ să devină funcționale pentru ca situații de genul celor de la Fălticeni să nu amplifice și mai tare problemele deja existente.

Facebook Comments

ȘTIRI