Instituțiile de cultură sunt sursa de experiențe de învățare pentru preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit ”Licurici”Educație

Instituțiile de cultură sunt sursa de experiențe de învățare pentru preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit ”Licurici”

       Accesări: 76

În intervalul 10 -13 iunie., Grădiniţa cu Program Preluncit Licurici din Fălticeni a desfăşurat proiectele educaţionale “Hai la bibliotecă!” şi ”Fascinanta lume a apelor”, activități cu cartea în cadrul bibliotecii municipale şi din domeniul estetic – creativ în spaţiul generos oferit de Muzeul Apelor ”Mihai Băcescu”.

Peste 100 de preşcolari au participat zilnic la activităţile derulate la bibliotecă şi la muzeu: vizite, desen, modelaj, lucrul cu cartea, lecturi ale educatoarei, discuţii cu muzeografii şi bibliotecarii, alte activități de grup, sub îndrumarea cadrelor didactice Chelariu Mihaela, Loghin Anişoara, Dănilă Daniela, Capmare Anişoara, Bîrliba Marina, Dulgheriu Maria, Ciubotariu Elena, Findanis Isabela şi Mircea Claudia.

În contextul  larg al reformei preşcolare, grădiniţa este nevoită din ce în ce mai des să răspundă întrebărilor de tipul: “cum învăţ, în ce cadru învăţ”, fapt care necesită, din partea cadrelor didactice, o anume reconsiderare a învăţării tradiţionale în favoarea promovării deopotrivă a tuturor formelor de educație.

În cazul de faţă, prin educaţia nonformală, copilul învaţă în mod practic, activ, experimentând în medii diverse pe baza oportunităţilor reale oferite de instituțiile de cultură din Fălticeni, şi mai puţin a celor artificiale, create în sala de clasă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Proiectele urmăresc învăţarea / exersarea timpurie a unor comportamente bazate pe favorizarea relaţionării sociale pozitive în medii socio-culturale şi, nu în ultimul rând, sensibilizarea comunităţ cu privire la nevoia de sprijin pe care o resimte grădiniţa în demersul ei formativ, printr-un parteneriat comunitar care să pună în centru nevoia copilului de experimentare.

În societatea modernă, educaţia este o datorie a întregii comunităţi, alături de instituţia de învăţământ. Mulţumim specialiştilor de la Biblioteca municipală şi de la Muzeul Apelor pentru deschiderea manifestată zi de zi faţă de activitățile din proiecte şi promitem continuarea acestora în anul şcolar următor, ne-a informat prof. Mihaela Clelariu.

ȘTIRI