Instabilitate atmosferică şi cantităţi de precipitații însemnate la sfârșitul săptămâniiNațional

Instabilitate atmosferică şi cantităţi de precipitații însemnate la sfârșitul săptămânii

       Accesări: 486

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică pentru intervalul 2 septembrie, ora 18 – 4 septembrie, ora 18, perioadă caracterizată prin instabilitate atmosferică și precipitații însemnate cantitativ.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea zonelor, începând din vest. Vor fi descărcări electrice frecvente, averse torenţiale, pe arii restrânse grindină şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp.

     Astfel de fenomene se vor semnala la început în jumătatea de vest a ţării, iar din după-amiaza zilei de duminică, 3 septembrie în special în sud, centru şi nord-est. 

Pe parcursul zilei de luni 4 septembrie, va ploua mai ales în jumătatea de nord a teritoriului.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La sfârşitul acestei săptămâni vremea se va menţine călduroasă în regiunile sudice şi estice, sâmbătă urmând a se înregistra frecvent maxime termice de 32…34 de grade, în timp ce în rest temperaturile vor scădea treptat. Luni, răcirea vremii va continua şi va cuprinde toată ţara.

ȘTIRI