Instabilitate atmosferică în următoarele ore. Județul Suceava se află sub avertizare Cod  galbenActualitate

Instabilitate atmosferică în următoarele ore. Județul Suceava se află sub avertizare Cod galben

       Accesări: 1092

La ora 13 a intrat în vigoare o avertizare Cod galben, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie.

În intervalul 22 iulie, ora 13 – 22 iulie, ora 18, în zonele montane, în cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, precum și în nordul Olteniei și în jumătatea de nord a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Sunt prognozate averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Instituția Prefectului Suceava a solicitat primăriilor din județeul Suceava să  dispună măsuri imediate pentru informarea membrilor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, a populaţiei, a instituţiilor publice şi a agenţilor economici.

De asemenea, administrațiile locale trebuie să asigure serviciul de permanenţă, la primărie, iar eventualele situaţii deosebite generate de fenomenele metehidrologice periculoase, trebuie aduse la cunoștința Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al judeţului Suceava.  

ȘTIRI