Inspectorii Gărzii Forestiere Suceava și agenții Poliției Fălticeni au surprins noi transporturi ilegale de cheresteaActualitate

Inspectorii Gărzii Forestiere Suceava și agenții Poliției Fălticeni au surprins noi transporturi ilegale de cherestea

       Accesări: 1295

Tot mai multe surprize apar la controlul transportatorilor pe drumurile publice. Inspectorii Gărzii Forestiere Suceava au demarat noi acțiuni de verificare în trafic a circulației mărfurilor lemnoase pentru a limita ilegalitățile. În demersul acestora au fost sprijiniți de către agenții Poliției Municipiului Fălticeni cu care au format echipe mixte.

Una dintre acțiunile tematice s-a desfășurat recent pe drumurile naționale și județene din zona Fălticeni.

Sâmbăta trecută pe raza Comunei Vadu Moldovei a fost depistat în trafic un transport de material lemnos, mai precis cherestele rășinoase, efectuat de un operator economic din Comuna Mălini cu punct de plecare din aceeași localitate. Conducătorul auto prezentase la control un aviz de însoțire pentru cantitatea de peste 32 mc.

Pentru că existau suspiciuni cu privire la volumul încărcat, inspectorii Gărzii Forestiere au cerut descărcarea și inventarierea materialului lemnos. După verificarea mărfii a rezultat un plus de peste 12 metri cubi de cherestea.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Aceștia au dispus sancționarea contravențională a operatorului economic pentru transport de materiale lemnoase într-o cantitate mai mare față de datele înscrise în avizul de însoțire.

Amendă totală se ridică la 6.000 lei, fiind confiscată și cantitatea de 12 mc cherestea rășinoase în valoare de 8.310 lei.

Tot sâmbătă, echipele mixte inspectori-polițiști, au depistat în trafic un transport de material lemnos pe raza localității Cornu Luncii.

În vehicul se aflau cherestele rășinoase ce aparțineau unui operator economic din satul Molid. Marfa, ce fusese încărcată în localitatea Frasin, pentru care conducătorul auto prezenta aviz de însoțire era de peste 25 mc.

Și de această dată inspectorii de la Garda Forestieră Suceava au avut suspiciunea că în mașină se află o cantitate mai mare decât cea declarată.

Cheresteaua a fost descărcată și inventariată. După verificare a rezultat un plus de material lemnos de peste 11 mc.

Inspectorii Gărzii Financiare au dispus sancționarea contravențională a operatorului economic pentru transport de materiale lemnoase într-o cantitate mai mare față de datele înscrise în avizul de însoțire, cu amendă totală de 6.000 lei.

Ei au confiscat și cantitatea de 8,5 mc cherestea rășinoase în valoare de 7.600 lei.

ȘTIRI