Inspectorii Gărzii Forestiere   au amendat cu 10.000 de lei un agent economic din Comuna BogdăneștiRural

Inspectorii Gărzii Forestiere au amendat cu 10.000 de lei un agent economic din Comuna Bogdănești

       Accesări: 1191

Cu ochii pe aurul verde. Inspectorii Gărzii Forestiere Suceava și lucrătorii Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei au făcut din nou echipă pentru verificări în traficul rutier, în ceea ce privește transporturile de masă lemnoasă. Aproape orice control se lasă cu amenzi și confiscări de bușteni sau cherestea.

Nereguli au fost sesizate recent și în cazul unui transport de bușteni pe raza comunei Bogdănești.

În seara zilei de 19 februarie, polițiștii de la S.P.R. Vadu Moldovei au oprit pentru control un autovehicul de tonaj, condus de un bărbat de 44 de ani din comuna Râșca.

Agenții au verificat materialul lemnos, transportat în baza unor avize de însoțire emise de un ocol silvic din județul Neamț. Buștenii urmau să ajungă la un operator economic cu sediul în comuna Bogdănești.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Întrucât documentele prezentate pentru control cuprindeau neclarități cu privire la proveniența materialului lemnos, polițiștii însoțiți de specialiștii Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control la sediul ocolului silvic din județul Neamț.

Echipele mixte s-au deplasat și la sediul societății comerciale din comuna Bogdănești, iar la încheierea verificărilor, pe 27 februarie, s-a constatat faptul că, spațiul depozitului firmei nu este împrejmuit și în depozit s-a primit cantitatea de 56 m.c. buștean de gater.

Mai mult decât atât, pe documente nu s-a specificat și completat proveniența legală a buștenilor.

Firma din comuna Bogdănești a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor legale, fiind aplicate două amenzi în valoare de 10.000 lei.

Ca măsură complementară, inspectorii Gărzii Forestiere au dispus confiscarea cantității de 56 m.c. buștean de gater, lemn de esență rășinoase în valoare de peste 19.600 lei.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI