Inspectorii Antifraudă vor colinda în decembrie pe la firmele din Fălticeni: Acțiuni de verificare pentru fraude fiscale și vamaleActualitate

Inspectorii Antifraudă vor colinda în decembrie pe la firmele din Fălticeni: Acțiuni de verificare pentru fraude fiscale și vamale

Un nou val de controale la agenții economici. Inspectorii antifraudă au derulat timp de cinci zile acțiuni operative de verificare la mai multe firme din tot județul. Lucrătorii Direcției Regionale Antifraudă Suceava au ajuns la începutul lunii decembrie și la Fălticeni.

Patru operatori economici din municipiu au intrat în vizorul inspectorilor de la DRA.

Aceștia au urmărit cu precădere fluxurile de bunuri provenite din achiziții intracomunitare sau din import, în vederea identificării riscurilor determinate de comportamentul fiscal al destinatarilor înscriși în documentele de transport, de proveniență și în documentele vamale.

Pe agenții economici din Fălticeni îi așteaptă noi controale inopinate pe tot parcursul lunii decembrie.

Acțiunea este începutul unor serii de verificări care se vor desfășura inclusiv în preajma Crăciunului și Anului Nou.

Reprezentanții Direcției Generală Antifraudă Fiscală spun că verificările au loc ca urmare a intensificării anumitor activități economice specifice care prezintă riscuri în ceea ce privește manifestarea unor fenomene circumscrise fraudelor fiscale și vamale, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Inspectorii antifraudă vor acorda o atenție deosebită centrelor comerciale și zonelor cu risc fiscal semnificativ în care s-au constatat cele mai multe abateri.

Activitățile de monitorizare și de analiză de risc au fost deja demarate, urmând ca informațiile obținute să fie valorificate pe parcursul acestor acțiuni operative.

Lucrătorii de la Antifraudă menționează că programarea acțiunilor are la bază un istoric al constatărilor obținute anterior în operațiunile de verificare ”Cristal” și ”Helios”.

ȘTIRI