Inspectorii antifraudă fiscală au descins la Fălticeni: 17 firme au primit amenzi în valoare de 48.500 leiActualitate

Inspectorii antifraudă fiscală au descins la Fălticeni: 17 firme au primit amenzi în valoare de 48.500 lei

       Accesări: 759

Le-au luat la bani mărunți. Inspectorii antifraudă fiscală au trecut pragul mai multor societăți comerciale din Fălticeni, pentru a vedea cum și dacă respectă legea. Controlul inopinat s-a desfășurat joi, 19 martie, și a scos la iveală nereguli în activitatea mai multor firme.

Inspectorii DRA Suceava (Direcției Regionale Antifraudă) au luat la puricat 17 firme din municipiul Fălticeni, sancțiunile aplicate având 3 sau 4 zerouri.

Controalele s-au lăsat cu amenzi care însumează 48.500 de lei. În unele cazuri s-a dispus măsura suspendării activității timp o lună de zile, pentru încălcarea obligației utilizării casei de marcat.

Mai mult decât atât, lucrătorii de la DRA Suceava au confiscat bunuri și numerar ce se ridică la 50.923 lei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Inspectorii din cadrul DRA Suceava au efectuat verificări specifice la 17 firme din municipiul Fălticeni”, a declarat Alexandru Cristea, purtătorul de cuvânt ANAF Antifraudă, pentru cotidianul Cronica de Fălticeni. ”Urmare acțiunilor de control, inspectorii antifraudă au identificat contravenții pentru care au dispus sancționarea cu amenzi în valoare totală de 48.500 lei și confiscarea de bunuri și numerar în cuantum de 50.923 lei. De asemenea, pentru încălcarea obligației de utilizare a casei de marcat, a fost dispusă suspendarea pentru o lună a activității comerciale a două societăți.”

Controalele inspectorilor Antifraudă la Fălticeni au vizat firmele care desfășoară activități comerciale în domenii precum alimentație publică, comerț cu produse alimentare cât și nealimentare, flori și plante ornamentale sau materiale de construcții.

Printre unitățile comerciale care vor sta cu obloanele trase timp de 30 de zile se numără magazinul Spontan din centrul municipiului.

Lucrătorii de la Antrifraudă au verificat și magazinul New Boutique, aflat la intersecția străzilor Republicii cu Dogari, gestionat de fiica omului de afaceri Ioan Păiuș. El ne-a declarat telefonic faptul că, în ciuda sancțiunilor aplicate, amendă și confiscarea de bunuri, oricum se avea în plan închiderea spațiului comercial după Paști.

ȘTIRI