Amenzi de peste 350.000 de euro aplicate de Inspecția MunciiNațional

Amenzi de peste 350.000 de euro aplicate de Inspecția Muncii

       Accesări: 350

Controale peste controale. Inspecţia Muncii a desfăşurat la sfârşitul lunii august, 22 – 26 august 2016, acţiuni de verificare în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.558.740 de lei, adică 354.529 de euro. Au fost depistate 102 persoane care lucrau la negru.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 1.119.240 de lei din care 761.000 de lei pentru muncă la negru.

Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale, inspectorii de muncă au făcut 3 propuneri de cercetare penală. Au fost sancționați 299 de angajatori.

 ”Din 29 august, așa cum am anunțat, prin inspectoratele teritoriale de muncă controlăm toate rafinăriile din România și firmele de mentenanță ale acestora pentru a fi siguri că lucrătorii nu vor mai fi expuși riscurilor de accidentare.”, anunţă Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat. ”Inspectorii de muncă verifică respectarea prevederilor legale din domeniul securității și sănătății în muncă, modul de evaluare a riscurilor și orice aspect ce reprezintă un pericol la locul de muncă al celor din unitățile care au ca obiect de activitate prelucrarea țițeiului. Acțiunea declanșată nu reprezintă o diminuare a intensității controalelor din celelalte domenii care în această perioadă a anului se află în plină desfășurare.” 

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 439.500 de lei.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 74 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sancționați 688 de angajatori în domeniu.

ȘTIRI