Înscrierile la grădiniță încep în luna mai. 175 de locuri disponibile la cele șapte grădinițe din FălticeniActualitate

Înscrierile la grădiniță încep în luna mai. 175 de locuri disponibile la cele șapte grădinițe din Fălticeni

       Accesări: 415

Vor păși într-o lume complet nouă. Câteva sute de copii din municipiu vor începe din toamnă să frecventeze grădinița, iar părinții pot să-i înscrie pe

Înscrierile la grădinițele de stat pentru anul 2019 încep pe 20 mai.

Până atunci, părinții care au copiii înscriși deja la grădinițe, trebuie să știe că, de luni, 6 mai, încep reînscrierile la grădiniță. Etapa este valabilă timp de 10 zile, până pe 17 mai.

În ceea ce privește înscrierile la grădiniță, pentru grupa mică, cererile se primesc în perioada 20 mai – 14 iunie. A doua etapă de înscrieri se va desfășura între 24 iunie și 26 iulie.

În municipiul Fălticeni sunt disponibile 175 de locuri în cele șapte grădinițe.

100 de locuri la grădinițele cu program prelungit

Pentru anul școlar viitor sunt plănuite patru grupe în cadrul unităților cu program prelungit.

Fiecare grădiniță va avea câte 20 locuri pentru grupa mică. În total sunt 100 de locuri disponibile pentru unitățile administrare Grădinița „Pinocchio”.

75 de locuri la grădinițele cu program normal

La grădinițele cu program normal din municipiu vor fi disponibile 75 de locuri.

Pentru anul școlar 2019-2020 sunt plănuite patru grupe la cele patru unități ce aparțin Grădiniței „Scufița Roșie”.

În fiecare grădiniță va fi creată câte o grupă de 15-20 de copii.

Directorii unităților de învățământ preșcolar precizează că, până la începutul noului anului școlar, se mai pot elibera locuri în grupa mică, dar și în celelate grupe, mijlocie și mare, pentru că unii părinți fie își transferă copiii, fie pleacă în străinătate.

În municipiul Fălticeni sunt înscriși în acest an școlar 720 de copii, 390 la grădinițele cu program prelungit, iar 330 la grădinițele cu program normal.

Condițiile și actele necesare pentru înscriere

Ministerul Educației nu a publicat deocamdată calendarul de înscrieri la grădiniță, aceastea urmând să se desfășoare în luna mai. Totuși, condițiile de înscriere la grădinița de stat sunt neschimbate.

Pentru înscrierea la grădiniță au prioritate copiii care locuiesc în apropierea grădiniței vizate și cei care au frați mai mari înscriși deja acolo.

Condițiile pentru înscrierea la grădinița de stat sunt clare: copilul trebuie să se descurce singur la baie, să nu mai poarte scutece, să aibă 3 ani împliniți. Se pot face și excepții de la această regulă, dacă micuțul îndeplinește primele două condiții.

Pentru a înscrie copilul la grădinițele de stat, părinții trebuie să prezinte un dosar cu mai multe acte. La unitățile preșcolare trebuie prezentate copii după buletinele părinților, adeverință de la locul de muncă al părinților, copie și original certificat de naștere copil, certificat deces-copie, unde este cazul.

În prima zi de gărdiniță sunt necesare, de asemenea, de la medicul de familie două analize: avizul epidimiologic și exudatul faringian.

Foarte important este faptul că exudatul faringian este valabil, între două și șapte zile și este bine de știut că unele grădinițe cer și examen coproparazitologic și coprobacteriologic.

ȘTIRI