Inițiativă inedită în comuna Cornu Luncii: 600 de umbrele suspendate au format cel mai atipic drapel naționalZoom

Inițiativă inedită în comuna Cornu Luncii: 600 de umbrele suspendate au format cel mai atipic drapel național

       Accesări: 1501

Anul centenar este unul special pentru fiecare român. Tricolorul, un simbol național mai vechi decât România Mare, a căpătat o nouă dimensiune în comuna Cornu Cornu Luncii. Cu ocazia Festivalului Produselor Tradiționale, autoritățile locale au achiziționat câteva sute de obiecte albastre, galbene și roșii, care ne apără de ploaie sau de soare, și pe care le-au atârnat la înălțime.

În ton cu vreme ploioasă din timpul evenimentului, organizatorul evenimentului, Primăria Cornu Luncii, a decis să creeze un altfel de tricolor.

Așa au dat viață drapelului din umbrele, cel mai atipic tricolor din Anul Centenar al Unirii. Efectul vizual și impactul au fost pe măsură.

600 de umbrele au format două drapele naționale care simbolizează cele două ținuturi românești, Bucovina și Moldova, cărora istoria le-a pus hotar.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Tricolorul din umbrele a fost așezat pe un teren de sport, locul pe unde acum 100 de ani era vama româno-austriacă și locul pe unde ostașii români au trecut granița în Bucovina.

„Pentru că este Anul Centenar suntem aici sub o cupolă de umbrele sub formă de tricolor.”,  a declarat primarul Gheorghe Fron. „Și nu este întâmplător acest lucru! Aici este exact locul unde a fost vama româno-austriacă și pe unde acum 100 de ani armata română a intrat în Bucovina.”

Sub cupola tricoloră, gospodarii din comuna Cornu Luncii au etalat bunătăți gătite ca pe vremea bunicilor.

La Festivalul Produselor Tradiționale gospodinele au adus plăcinte, alivenci, cozonaci, mălai moldovenesc, dulcețuri, zacuscă, ghiveci de legume, dulcețuri, siropuri de fructe, dar și produse apicole, care demonstrează că femeile din sat sunt pricepute la gătit.

Nu au lipsit băuturile preparate din fructe, vișinată, caisată, zmeurată sau afinată.

Cât despre tricolorul din umbrele, acesta se înscrie în moda umbrelelor suspendate care a cuprins întreaga lume, după ce, în 2014, într-un orașel din Portugalia obiectele au fost agățate de-a lungul străzilor.

Sute de orașe din lume au copiat exemplul portughezilor și au creat adevărat jocuri de culori care încantă publicul.

Timișoara și Pucioasa sunt două dintre orașele din țara noastră care au adoptat moda umbrelelor colorate.

În schimb, în mod cu totul inedit, comuna Cornu Luncii este prima localitate din România cu un tricolor format exclusiv din umbrele suspendate.

ȘTIRI