Îngrijorați de soarta unei vecine locatarii unui bloc din cartierul Maior Ioan au alertat pompieriiLocal

Îngrijorați de soarta unei vecine locatarii unui bloc din cartierul Maior Ioan au alertat pompierii

       Accesări: 5788

Sirenele de intervenție ale pompierilor fălticeneni s-au auzit în această seară în cartierul Maior Ioan.

În jurul ore 20.40, o ambulanță SMURD și scara de intervenție la înălțime, de la Detașamentul de Pompieri Fălticeni, însoțite de un echipaj al Poliției Municipale, și-au făcut simțită prezența pe străduța din fața blocului 8C.

Mai mulți locatari, alertați de mirosul care ar fi venit din zona unui apartament situat la etajul 3, au alertat autoritățile.

În apartamentul respectiv locuiește o femeie, în jurul vârstei de 40 de ani, despre care vecinii nu mai știua nimic de câteva zile.

Din fericire, situația s-a lămurit imediat ce vecina în cauză le-a deschis ușa celor veniți să o ajute, dacă ar fi fost nevoie.

Toată lumea a răsuflat ușurată, după o zi foarte călduroasă la Fălticeni.

Rolul serviciului de urgență 112

112 este numărul unic pentru apeluri de urgență disponibil gratuit la nivelul întregii țări, ce poate fi apelat din toate rețelele de telefonie fixă sau mobilă. Acesta este destinat pentru salvarea vieții, proprietății și mediului.

Cetățenii aflați în situații de urgență pot suna la 112, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, pentru a solicita asistența serviciilor specializate de intervenție (Ambulanță, SMURD, Poliție, Pompieri, Jandarmi).

Există 41 de centre 112 pentru preluarea apelurilor de urgență, câte unul în fiecare județ.

Anul trecut operatorii din centrele de preluare a apelurilor de urgență au răspuns la 12,7 milioane de solicitări.

La nivel național, mai mult de jumătate din numărul total de apeluri preluate în anul 2018 nu reprezintă urgențe de competența Serviciului 112, ci solicitări de informații diverse, apeluri efectuate din greșeală, farse și apeluri injurioase.

57% dintre urgențele anunțate la 112, în anul 2018, la nivel național au reprezentat cazuri medicale.

Adresa incidentului este una dintre cele mai importante informații pe care trebuie să o furnizați când sunați la 112.

Dacă ați apelat 112 din greșeală, nu închideți! Rămâneți pe fir și informați operatorul că nu aveți o urgență și că ați apelat din greșeală.

ȘTIRI