Activități de informare, culturale și jocuri desfășurate în săptămâna „Şcoala altfel” de elevii din Fântâna MareEducație

Activități de informare, culturale și jocuri desfășurate în săptămâna „Şcoala altfel” de elevii din Fântâna Mare

       Accesări: 542

În perioada dedicată Programului naţional de activităţi informale „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, la Şcoala Gimnazială „Ion Muceleanu” din Fântâna Mare au fost realizate activităţi cultural-artistice, vizite la muzee şi în natură, activităţi sportive, jocuri ludice.

Elevii din ciclul gimnazial au făcut o promenadă culturală în Fălticeni, poposind la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”, unde s-a desfăşurat o activitate din cadrul proiectului de parteneriat „Biblioteca şi rolul ei în sensibilizarea elevilor”, încheiat între cele două instituţii.

Coordonatorii, profesoarele Narcisa Alexa şi Alina Pavăl, din partea şcolii, şi Nicoleta Hoștinaru, bibliotecar şef, au subliniat şi au accentuat importanţa lecturii cărţilor pentru dobândirea unor cunoştinţe utile în formarea oamenilor de mâine şi a conştientizării valorii oamenilor de cultură, în special, a acelora care s-au născut şi au trăit în municipiul Fălticeni.

Un alt popas a fost făcut la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, unde elevii au admirat măiestria realizării operelor artistice ale sculptorului fălticenean, apoi la Muzeul Apelor „Mihai Băcescu”, unde „muntele se întâlneşte cu marea”, însoţiţi fiind de profesorul Alexandru Parasca.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Vizita în natură nu a lipsit pentru cei mai mici din ciclul primar, care au ajuns alături de învăţători, la fabrica de îmbuteliere a apei din comună.

Profesorii Aioanei Ionuţ şi Mucileniţa Iuliana au coordonat un parcurs utilitar aplicativ, antrenând spiritul de echipă al elevilor, la sfârşitul căruia s-au oferit diplome de premii pe categorii de vârstă.

Voluntarii Organizaţiei ,,Salvaţi Copiii” filiala Suceava, au fost oaspeţii Şcolii din Fântâna Mare.

În cadrul acordului de colaborare încheiat în urmă cu trei ani, de profesoara Andreea Dohotaru, directorul şcolii, şi profesoara Irina Biciușcă, reprezentant al organizaţiei, a continuat campania de informare şi prevenire pe domenii de larg interes, cum ar fi drepturile şi protecţia copilului, sănătatea, traficul de persoane şi siguranţa navigării pe internet. S-au desfăşurat şi activităţi interactive care au fost apreciate de copiii.

În cadrul şcolii s-a derulat o activitate în parteneriat cu Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, coordonatori fiind directoarea Andreea Dohotaru şi profesorul Alexandru Parasca, reprezentanţi ai unităţii şcolare şi documentarista Teodora Moroșanu, din partea muzeului.

Activitatea de educaţie muzeală a constat în prezentarea viaţii şi operei maestrului Ion Irimescu, urmată de un atelier de colaj după grafica maestrului..

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI