Informare meteorologică: Ninsori și intensificări ale vântului la munteNațional

Informare meteorologică: Ninsori și intensificări ale vântului la munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o informare meteorologică care vizează ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului la munte, în intervalul 21 noiembrie, ora 03 – 22 noiembrie, ora 18.

La munte va ninge moderat cantitativ și local se va depune un strat mai consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari pe creste, unde vor fi rafale de peste 60…80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

În nord-vestul și centrul țării vor predomina ninsorile, în general slabe cantitativ, cu precădere în cursul zilei de marți (21 noiembrie) și în noaptea de marți spre miercuri (21/22 noiembrie).

Tot astăzi au fost date publicității estimările evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 20 noiembrie – 3 decembrie 2017.

În zona Moldovei, până în data de 22 noiembrie, temperatura aerului va marca o scădere ușoară, dar valorile se vor menține apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii noiembrie. Media temperaturilor maxime va fi de 5…8 grade și a celor minime de -2…0 grade.

Apoi vremea se va încălzi și între 23 și 26 noiembrie, valorile diurne vor oscila, în medie, între 7 și 10 grade, iar cele nocturne între 0 și 2 grade.

Dupa data de 26 noiembrie, valorile termice vor fi din nou în ușoară scădere, dar variațiile pâna la sfârșitul intervalului de prognoza vor fi nesemnificative. Vor fi medii regionale ale maximelor de 7…8 grade și ale minimelor de 1…2 grade.

Temporar vor fi precipitații slabe în primele zile de prognoză, iar până la sfârșitul primei saptămâni, condițiile de apariție a acestora vor fi reduse. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după data de 26 noiembrie.

 

ȘTIRI