Info sport: Naționala de rugby a României prezentă la Campionatul Mondial din AngliaSport

Info sport: Naționala de rugby a României prezentă la Campionatul Mondial din Anglia

       Accesări: 62

nationala de rugby a romanieiNaționala de rugby a României a ajuns  Londra, unde pe 18 septembrie va debuta la a opta ediție a  Cupei Mondiale.

România face parte din grupa D și va întâlni, pe 23 septembrie, pe Olympic Stadium din Londra, Franța, vicecampioana mondială, pe 27 septembrie, pe Wembley, Irlanda, deținătoarea trofeului Six Nations, pe 6 octombrie, la Leicester, echipa Canadei, ultimul meci din grupă urmând să-l susțină pe 11 octombrie, la Exeter, contra Italiei.

Stejarii vor purta echipament cu însemne tradiționale românești pentru a spune lumii cine sunt, de unde vin și care este credința lor. La plecarea din România fiecare jucător și component al staff-ului tehnic a primit unul dintre cele mai vechi simboluri vestimentare autohtone, pileusul dacic.

Lotul României la Cupa Mondială:

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Andrei Ursache, Otar Turashvili, Alexandru Țărus, Mihăiță Lazăr, Daniel Carpo, Andrei Rădoi, Eugen Căpățână, Sabin Strătilă, Adrian Apostol, Stelian Burcea,  Paula Kinikinilau, Horațiu Pungea, Valentin Ursache, Valentin Poparlan, Marius Antonescu, Florin Vlaicu, Paulică Ion, Johannes Van Heerden, Ovidiu Tonița, Viorel Lucaci, Mădălin Lemnaru,  Michael Wiringi, Florin Ioniță, Dănuț Dumbravă, Tudorel Bratu, Valentin Calafeteanu, Mihai Macovei (cpt), Csaba Gal, Florin Surugiu, Cătălin Fercu, Ionuț Botezatu

Staff: Lynn Howells – Antrenor principal, Neil Kelly – Antrenor apărare, Tincu Marius – Antrenor grămadă, EugenApjok – Antrenor de trei sferturi.

România a participat la toate cele șapte ediții ale Cupei Mondiale de până acum. Stejarii s-au calificat direct la Cupa Mondială, după ce au terminat pe locul secund Rugby Europe Championship, cu un total de 10 partide disputate, din care opt au fost victorii, un rezultat de egalitate și o înfrângere.

La Cupa Mondială, România a disputat 24 de meciuri, a câștigat cinci, a pierdut 19 și nu a înregistrat niciun rezultat de egalitate. Din cele cinci victorii obținute, patru s-au înregistrat în fața unor selectionate non-europene: 21-20 cu Zimbabwe (1987), 17-15 cu Fiji (1991), 27-25 cu SUA (1999) și 37-7 cu Namibia (2003). Singurul succes cu echipele din Europa datează din 2003, când s-a impus în fața Portugaliei cu 14-10.

ȘTIRI