Infecțiile respiratorii au ucis un suceveanSănătate

Infecțiile respiratorii au ucis un sucevean

       Accesări: 325

Primul deces din acest an, în județul Suceava, cauzat de o infecție respiratorie, a fost înregistat astăzi.

Direcția de Sănătate Publică Suceava a precizat în urmă cu puțin timp că, în cazul unui pacient în vârstă de 47 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, s-a infirmat infecția gripală, dar pacientul a decedat în cursul zilei de astăzi (18 februarie) în secția ATI a Spitalului Județean Suceava. Diagnosticul medicilor a fost bronhopneumonie severă.

În schimb, virusul gripal a fost confiramt în cazul unei paciente în vârstă de 40 de ani, internată în secția Contagioase a Spitalului Județean Suceava. Potrivit DSP Suceava, în acest caz s-a confirmat prezența virusului gripal AH1N1, cu formă severă de boală. Momentan starea pacientei este stabilă. Aceasta are afecțiuni asociate și nu a fost vaccinată antigripal.

La nivel național, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, în săptămâna 8-14 februarie 2016, au fost comunicate 12 decese noi la cazuri de infecții SARI (Infecție Respiratorie Acută Severă), confirmate cu virus gripal, ceea ce ridică numărul deceselor din acest sezon la 19 cazuri.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI