Indisciplina pietonală şi neacordarea de prioritate pietonilor sancționate în cadrul unei acțiuni tematice a polițiștilor suceveniActualitate

Indisciplina pietonală şi neacordarea de prioritate pietonilor sancționate în cadrul unei acțiuni tematice a polițiștilor suceveni

       Accesări: 240

A doua cauză generatoare de accidente rutiere grave la nivelul judeţului Suceava rămâne indisciplina pietonală şi neacordarea de prioritate pentru pietoni.

În perioada 1-4 august, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat august acţiuni de informare şi responsabilizare a pietonilor cu privire la riscurile la care se expun nerespectând legislaţia rutieră.

Acţiunile preventive au fost concentrate în special în zonele rurale tranzitate de drumuri naţionale şi europene.

În paralel, joi, 3 august, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Suceava, împreună cu polițiști din cadrul formaţiunilor de profil, sprijiniţi de polițiști de ordine publică din cadrul secţiilor de poliţie, au organizat şi desfăşurat o acţiune tematica pe drumurile publice de pe raza judeţului Suceava, în vederea depistării pietonilor care traversează neregulamentar, precum şi a conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.

Au fost controlate peste 300 vehicule şi au fost legitimaţi peste 350 de pietoni. Urmarea a acestei acțiuni au fost aplicate 145 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 38.095 lei, din care pietonilor le-au fost aplicate 37 de sancţiuni.

În cadrul acţiunii au fost reţinute 11 permise de conducere, din care 5 pentru neacordare de prioritate.

ȘTIRI