Indisciplina pietonală între cauzele generatoare de accidente rutiere în județul SuceavaActualitate

Indisciplina pietonală între cauzele generatoare de accidente rutiere în județul Suceava

       Accesări: 205

Indisciplina pietonală şi neacordarea de prioritate pentru pietoni reprezintă a doua cauză generatoare de accidente rutiere grave la nivelul judeţului Suceava. Potrivit IPJ Suceava, aproape zilnic se înregistrează evenimente rutiere cu implicarea pietonilor.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfășurat, în primele zile ale lunii septembrie, acţiuni de informare şi responsabilizare a pietonilor cu privire la riscurile la care se expun nerespectând legislaţia rutieră.

Acţiunile preventive au fost concentrate si în zona unităţilor de învăţământ în contextul apropierii debutului anului scolar 2017/2018. Au fost verificate marcajele de la trecerile de pietoni si semnalizarea rutiera.

În paralel s-a desfășurat o acţiune tematica pe drumurile publice de pe raza judeţului Suceava, în vederea depistării pietonilor care traversează neregulamentar, precum şi a conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Au fost controlate peste 300 vehicule şi au fost legitimaţi peste 350 de pietoni, fiind aplicate 109 sancţiuni contravenţionale în valoare de 35.155 lei, din care pietonilor le-au fost aplicate 34 de sancţiuni.

Pietonii care nu traversează strada regulamentar se expun unei sancţiuni contravenţionale de 2 – 3 puncte amendă.

„Traversați drumurile publice decât prin locurile marcate sau semnalizate cu indicatoare, respectiv trecere de pietoni sau semafor. Traversarea se face perpendicular pe axul drumului, după o asigurare temeinică în ambele părţi. În lipsa indicatoarelor rutiere (trecere de pietoni sau semafor), chiar dacă în anumite locuri traversarea este permisă, pietonii nu au prioritate!

Strada nu se trece în fugă iar după coborârea din mijloacele de transport în comun, traversarea este recomandată numai după plecarea acestora din staţie şi nu se face prin faţa sau spatele unor vehicule parcate pe stradă.

Circulaţia pietonală se face doar pe trotuare sau, în lipsa acestora, pe poteci laterale sau cât mai aproape de marginea stângă a drumului. Iar şoferii sunt sfătuiţi să acorde atenţie sporită şi să reducă viteza în apropierea trecerilor de pietoni.”

 

ȘTIRI