Incident la Școala ”Ion Irimescu”: Profesorul tunde elevul în timpul oreiLocal

Incident la Școala ”Ion Irimescu”: Profesorul tunde elevul în timpul orei

       Accesări: 125

Tuns în timpul orei chiar de către dascăl. Asta s-a întâmplat, în cursul zilei de joi, la Școala ”Ion Irimescu” din Fălticeni, gestul fiind făcut chiar de directorul adjunct al unității de învățământ. După ce le-a reamintit regulamentul școlii privind podoaba capilară profesoara de fizică Liliana Ciuruș le-a cerut elevilor să se conformeze acestuia în decurs de o săptămână.

Pentru că era prea lung, bretonul elevului Eduard Andrei Tudor, din clasa a VI-a A, i-a fost tăiat cu foarfecul găsit pe o bancă din clasă, de profesoara Ciuruș care ocupă și funcția de director adjunct.

Totul s-a petrecut sub ochii colegiilor de clasă, profesoara exprimându-și ulterior regretul.

Copilul a plecat acasă plângând, însă tatăl Adrian Tudor, a revenit după la școală pentru a cere explicații în privința incidentului. Discuția dintre părinte și dascăl a avut loc în cancelarie, ocazie cu care profesoara Ciuruș și-a cerut scuze, afirmând ulterior că dorea doar să-l determine pe elev să respecte regulamentul şcolii.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Despre existența și conținutul acestuia le-a reamintit elevilor, la începutul anului școlar, și directorul adjunct Liliana Ciuruș care le-a cerut elevilor să se conformeze regulamentului de ordine interioară, în speță scurtarea podoabei capilare, până la următoarea întâlnire, la ora de fizică.

Aflată de 27 de ani la catedră, profesoara a recunoscut că erau și alte soluții, calificând fapta ca un ”gest neinspirat”.

Tatăl școlarului nu a mai așteptat și s-a dus țintă la Inspectoratul Școlar Suceava unde a depus o plângere pe numele profesoarei care i-a retezat bretonul cu foarfecele. Instituția a demarat o anchetă şi promite că vor fi luate măsurile necesare, conform reglementărilor în vigoare.

Adrian Tudor s-a dus și la presă unde a povestit ce a pățit fiul său.

ȘTIRI