Începe redistribuirea ajutoarelor alimentare în judeţul SuceavaActualitate

Începe redistribuirea ajutoarelor alimentare în judeţul Suceava

       Accesări: 63

alimente_poad_falticeniÎn judeţul Suceava, Programul Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) intră în etapa redistribuirii surplusului de alimente rămase în depozitele primăriilor. POAD 2014 are aproape 141.000 de beneficiari la Suceava.

În acest sens Instituţia Prefectului – Judeţul Suceava a solicitat primăriilor sucevene să comunice surplusul de ajutoare alimentare, după finalizarea distribuirii lor persoanelor înscrise în listele celor care au primit cupoane şi celor de pe listele suplimentare, respectiv deficitul de ajutoare, acolo unde este cazul, pentru asigurarea tuturor solicitărilor.

La Fălticeni, distribuirea alimentelor a început în luna ianuarie. Au beneficiat de ajutoare alimentare peste 2200 de persoane, pe baza cupoanelor şi a listei suplimentare. În următoarele zile vor fi stabilite cantităţile de produse alimentare care vor fi redistribuite de la Fălticeni către alte localităţi, din mediul rural (Bogdăneşti, Buneşti, Rîşca, Mălini, etc.).

Procedura compensării pachetelor alimentare a fost aprobată de Guvern. Populaţia vulnerabilă care face parte din categoriile eligibile pentru a beneficia de aceste ajutoare alimentare include grupuri care sunt excluse de pe piaţa forţei de muncă, din sistemul de educaţie, sănătate, locuinţe şi alte servicii. Cele mai mari categorii includ persoane cu venituri reduse, copii aflaţi în situaţii dificile, persoane cu dizabilităţi şi persoane vârstnice singure sau dependente.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI