Începe Evaluarea Națională. 800 de elevi fălticeneni vor susține examenul la încheierea studiilor de 8 aniEducație

Începe Evaluarea Națională. 800 de elevi fălticeneni vor susține examenul la încheierea studiilor de 8 ani

       Accesări: 588

Emoții pentru absolvenții claselor a opta. Marți începe Evaluarea Națională, primul examen important al vieții pentru cei care au încheiat studiile gimnaziale. 800 de elevi din Fălticeni vor susține, la două zile distanță, cele două probe, la limba română și la matematică.

Examenul va începe pe 18 iunie cu proba la limba română, urmată de proba la matematică, pe 20 iunie. Ambele sunt examene scrise.

Rezultatele vor fi afișate pe 25 iunie, până la ora 12. Tot în aceeași zi, elevii nemulțumiți de note vor putea depune contestații între orele 14 și 20.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 29 iunie.

Admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a (75%) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII (25%).

Elevii vor putea completa fişele de înscriere pentru licee, împreună cu părinţii şi asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, în perioada 3-7 iulie.

Fişele vor fi verificate de părinţi în perioada 4-8 iulie. Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a se va face pe 12 iulie.

Candidaţii vor intra în sala de examinare cel târziu la ora 8.30, după predarea materialelor ce nu sunt permise a fi introduse de către candidaţi în sala de examen (orice ar putea să îi inspire- cărţi, dicţionare, telefoane, tablete etc.).

Proba începe la ora 9.00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conțin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susține examenul. Durata probei scrise este de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev.

Candidatul care nu se află în sala de examen în momentul distribuirii subiectelor pierde dreptul de participare la sesiunea de examen. După începerea predării lucrărilor de către candidaţi spre asistenţi, se va avea în vedere ca până la predarea ultimei lucrări să fie prezenţi în sală cel puţin trei candidaţi.

Pentru prevenirea fraudei sau tentativei de fraudă, se va ţine evidenţa asupra distribuirii ciornelor către candidaţi.

Ciornele se strâng separat de lucrările candidaţilor.

Candidaţii care predau lucrarea cu mai mult de o jumătate de oră înainte de expirarea timpului maxim prevăzut nu au dreptul să păstreze subiectul de examen, predându-l asistenţilor o dată cu lucrarea scrisă şi ciornele. La expirarea timpului maxim ( 2 ore) candidaţii au dreptul să păstreze subiectul de examen.

Membrii comisiilor nu au dreptul să facă publice subiectele decât după expirarea timpului maxim de lucru. În cazul eliminării din examen a unui candidat se completează procesul verbal de eliminare şi, pe lucrarea candidatului, preşedintele CEx – singurul cu drept să decidă eliminarea – va trece nota 1 (unu) cu cerneală roşie şi semnează.

Grafic Evaluare Națională

18 iunie – Proba la Limba română
20 iunie – Proba la Matematică
25 iunie – Afișarea rezultatelor (8.00-12.00)
25 iunie – Depunerea contestațiilor (14.00-20.00)
29 iunie – Rezultate finale

Calendar Admitere Liceu

3/7 iulie – Completarea fişelor de înscriere la liceu
4/8 iulie – Elevii şi părinţii verifică fişele de înscriere la liceu
12 iulie – Repartizarea absolvenților la liceu

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI