Începe asfaltarea gropilor din Fălticeni: Care sunt străzile pe care drumarii le vor plomba până la PaștiLocal

Începe asfaltarea gropilor din Fălticeni: Care sunt străzile pe care drumarii le vor plomba până la Paști

       Accesări: 165

Le-au scos peri albi șoferilor. Prezente în zone cu trafic intens, gropile din Fălticeni și-au făcut apariția încă din iarnă, fiecare călătorie cu mașina stârnind nervi și nemulțumire. Dacă la ieșirea spre Roman asflatul îmbătrânit își arată vârstă, pe alte străzi unde s-a intervenit relativ recent carosabilul arată ca după bombardament.

Există unele drumuri publice, unde gropile sunt una după alta, în timp ce pe alte porțiuni s-au format cratere.

În anii din urmă, gropile din municipiu erau astupate cu mixtură stocabilă (asfalt rece), însă materialul produs în țară s-a dovedit slab calitativ. Autoritățile locale au renunțat să-l mai achziționeze, în schimb au preferat să plombeze spărturile din asfalt cu pavele.

Pentru că vremea s-a încălzit, drumarii au scos de astăzi utilajele la lucru.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Joi s-a intervenit de la orele amiezii pe cea mai distrusă porțiune de carosabil din municipiu. Reparațiile asfaltice s-au făcut pe Bulevardul 2 Grăniceri, de pe podul viaduct spre magazinul Lidl. Aceeași strădă urmează să fie modernizată integral vara aceasta printr-un proiect cu finanțare de la bugetul de stat.

Străzile vor fi reparate într-o ordine prioritară. După ce se vor încheia lucrările în zona celor două sensuri giratorii, la ieșirea din municipiul spre Vadu Moldovei, plombările vor continua pe Nicolae Beldiceanu (Biserica Sfântul Ilie – Poliție – Colegiul „Mihai Băcescu”),

Dacă vremea va fi bună, plombările vor fi executate în Piața „Mihail Sadoveanu” și pe strada Ana Ipătescu. În programul de reparații va intra și strada Nicu Gane, de la intersecția cu Ana Ipătescu spre Muzeul Apelor.

Până de Paști ar putea fi acoperite și gropile care au apărut pe Sucevei și Dogari.

Plombări urmează să fie făcute și pe strada 13 Decembrie.

Lucrările de reparații asfaltice sunt executate de operatorul local ELBI în baza contractului multianual semnat cu Primăria Muncipiului Fălticeni. Pe durata acestora polițiștii locali vor asigura fluența traficului rutier.

ȘTIRI