Începe admiterea la SMSJ Fălticeni. Cifra de școlarizare s-a dublatActualitate

Începe admiterea la SMSJ Fălticeni. Cifra de școlarizare s-a dublat

       Accesări: 43

Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” a intrat în febra unui noi examen de admitere.

Pentru prima dată de la înființarea instituției, cifra de școlarizare va fi una record. În sesiunea septembrie sunt disponibile 350 de locuri, comune pentru femei şi bărbaţi.

Dublarea cifrei de școlarizare vine după ce Guvernul României a adoptat, la sfârșitul lunii august, mai multe măsuri pentru reducerea deficitului de personal și pregătirea angajaților din Ministerul Afacerilor Interne.

Cifra de școlarizare la școlile de agenți și subofițeri din cadrul MAI va crește de aproape 6 ori, începând chiar din această toamnă. De la 1434 de locuri pe an, cât este în prezent, cifra de școlarizare va ajunge la 8.190 de locuri pentru anul școlar 2017-2018.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Concursul de admitere la SMSJ Fălticeni se desfășoară până duminică, 10 septembrie. Sâmbătă și duminică, 2-3 septembrie, la sediul școlii s-a derulat etapa de înscriere. Au fost luați în evidență 487 de candidați (65 de femei și 422 de bărbați), care au fost informați despre modul de desfășurare a concursului.

Începând de luni, 4 septembrie, sunt planificate probele eliminatorii: examinarea medicală (la sediul școlii) și verificarea aptitudinilor fizice (pe Stadionul Tineretului), conform graficului de concurs postat pe pagina web, precum și la avizierul școlii.

După finalizarea probelor eliminatorii, candidații rămași în concurs vor avea de parcurs sâmbătă, 9 septembri, testul grilă de verificare a cunoştinţelor, care va consta în 90 de întrebări, din care 60 la limba română şi 30 la limba străină (engleză sau franceză).

ȘTIRI