Începe admiterea la Școala de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș”Actualitate

Începe admiterea la Școala de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș”

În perioada 13 – 14 ianuarie, în intervalul orar 08.00 – 16.00, candidații pentru concursul de admitere în Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni sunt așteptați la sediul școlii în vederea înscrierii și ridicării legitimațiilor de concurs.

„La această sesiune de concurs, care se va desfășura în perioada 13-21 ianuarie, pentru cele 350 de locuri repartizate școlii noastre, din care 2 locuri pentru candidați de etnie rromă și 3 locuri pentru candidați ai altor minorități, au depus dosarele la structurile teritoriale ale Jandarmeriei Române 733 de candidaţi, din care 159 femei și 574 bărbați. Instructajul privind modul de desfășurare a concursului va fi prezentat la sediul școlii, duminică, 14 ianuarie, ora 15.00”, ne-a informat purtătorul de cuvânt al instituției, locotenent-colonel Ipate Cristian.

Începând de luni, 15 ianuarie, sunt planificate probele eliminatorii: examinarea medicală care se va desfășura la sediul școlii și verificarea aptitudinilor fizice care va avea loc la Sala de sport a Colegiului „Vasile Lovinescu” și Sala de sport „Gabriel Udișteanu” din municipiul Fălticeni, conform graficului de concurs postat pe portalul școlii, precum și la avizierul școlii.

După finalizarea probelor eliminatorii, pe data de 20 ianuarie, candidații rămași în concurs vor susține testul grilă de verificare a cunoştinţelor.

Testul va consta în 90 de întrebări, din care 60 la limba română şi 30 la limba străină (engleză sau franceză).

Facebook Comments

ȘTIRI