Încep simulările pentru Evaluarea Națională. Peste 300 de elevi din Fălticeni susțin proba scrisă la Limba românăEducație

Încep simulările pentru Evaluarea Națională. Peste 300 de elevi din Fălticeni susțin proba scrisă la Limba română

       Accesări: 281

Zi de verificare și cu emoții pentru elevii din clasele terminale de gimnaziu. Astăzi încep simulările pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, cu proba la Limba și literatura română. Accesul în sălile de examen se face între 8:00 și 8:30, conform procedurii transmise de Ministerul Educației.

Peste 300 de elevi din municipiul Fălticeni susțin luni, 20 martie, simularea la Școlile Gimnaziale „Alexandru Iona Cuza”, „Ion Irimescu”, „Mihail Sadoveanu”, „Ioan Ciurea”, și Colegiile „Nicu Gane” și „Mihai Băcescu”, ce au și clase de gimnaziu.

Repartizarea elevilor se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă în ordine alfabetică pe fiecare clasă, astfel încât colectivele să nu fie amestecate.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Marți, 21 martie, se va desfășura proba scrisă la matematică.

Alma Clinic

Elevii trebuie să aibă cu ei un document de identitate, certificat de naștere ori carte de identitate, potrivit informațiilor transmise în școli.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.

Rezultatele obținute de elevi la simularea națională vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog.

Prin excepţie, la solicitarea elevului, solicitare în scris, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

Rezultatele obținute la simulare vor fi comunicate pe 29 martie.

ȘTIRI