Încep lucrările la parcul de pe Maior Ioan: Amenajări moderne cu gazon, arbori și iarbă decorativăActualitate

Încep lucrările la parcul de pe Maior Ioan: Amenajări moderne cu gazon, arbori și iarbă decorativă

       Accesări: 100

parc-maior-ioanUndă verde pentru spațiu verde. Parcul aflat la intrarea în cartierul Maior Ioan intră din luna mai într-un proces de modernizare. Lucrările de amenajare au demarat în această dimineață, spațiul aflat lângă Centrul Cultural G.V Birlic (fosta Casă de Cultură) urmând să cunoască transformări majore.

După ce anul trecut, cu numai două zile înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale, s-a produs vâlvă pe tema arborilor și arbuștilor tăiați de pe același spațiu verde, situația degenerând într-un scandal cu acuzații pe linie politică, acum, la jumătate de an de la acel episod, lucrările intră în linie dreaptă.

Amenajarea se produce în cadrul programului local ”Adoptă un spațiu verde” al cărui principal beneficiar este Primăria Municipiului Fălticeni, costurile modernizării urmând să fie suportate de Costel Zaharia, patronul binecunoscutei terase Thales. El este primul fălticenean care a ales să adopte un spațiu verde căruia vrea să-i ofere o amprentă estetică actuală.

Parcul va fi dotat cu 25 de bănci din lemn așezate pe schelet metalic. Aleile vor fi modernizate, iar ghiveciul din beton va fi înlocuit cu un suport dreptunghiular de 6 x 4 m care va putea fi folosit și ca scenă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Începem să reabilităm parcul și să-i schimbăm înfățișarea. Vom schimba puțin și aleile, vom pune bănci noi și un sistem pentru irigarea spațiului verde”, ne-a declarat Costel Zaharia. ”Urmează să plantăm și copaci. Va fi un loc frumos și plăcut”.

Parcul va fi înfrumusețat cu arbuști de lavandă și caprifoi. Două spații vor fi acoperite cu gazon, iar altele vor fi ornate cu ierburi decorative precum păiușul.

La amenajarea spațiului vor fi folosiți și înlocuitorii de gazon: saschiu și zăpada în vară. Pe suprafața verde vor fi plantați și arbori. În proiect figurează opt copaci, mesteacăn și tei pucios.

Terenul va include și elemente de iluminat în ton cu aspectul modern al parcului.

Rudy H.

ȘTIRI