Încep lucrările de modernizare la drumurile județene Mălini-Slatina-Găinești și Hârtop-VultureștiActualitate

Încep lucrările de modernizare la drumurile județene Mălini-Slatina-Găinești și Hârtop-Vulturești

       Accesări: 1165

Investiții în infrastructura rutieră care încep după ani buni de așteptări. Ajunse la un nivel de deteriorare greu de imaginat, cele mai afectate două drumuri județene din zona Fălticeni intră într-un proces de modernizare. Asfaltate acum 30 de ani în urmă, două tronsoane de pe DJ 209 A și DJ 208 C au intrat, în cele din urmă, pe lista șoselelor cu prioritate pentru reabilitare.

Drumurile Mălini-Slatina-Găineşti și Hârtop-Vultureşti vor fi modernizate integral, în total 29 de kilometri, șantierele urmând să fie deschise în luna aprilie.

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a emis recent ordinul de începere a lucrărilor pentru cele două tronsoane.

Ambele șosele arată ca după bombardament, iar în ultimii patru ani nu s-au găsit bani nici măcar pentru astuparea gropilor din carosabil.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Drumul județean Mălini-Slatina-Găinești va fi asfaltat pe o lungime de 12 kilometri. Lucrările vor fi executate de firma suceveană Test Prima.

În comuna Slatina se va lucra concomitent și la rețeaua de apă și canalizare, lungime 9 kilometri.

Drumul județean Hârtop–Vulturești va fi modernizat pe un tronson de 17 kilometri. Lucrările de asfaltare vor fi realizate de firma botoșăneană Bitconf.

În zona șoselei sunt, pe anumite porțiuni, alunecări de teren, iar constructorul va face și lucrări de stabilizare de versanți.

Autoritățile județene spun că au discutat toate amănuntele tehnice și că firmele care au câștigat licitațiile n-au niciun motiv să nu înceapă lucrările când vremea le va permite.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI