Încep Jocurile Olimpice de la PyeonChang. Doi suceveni vor participa în probele de SkeletonSport

Încep Jocurile Olimpice de la PyeonChang. Doi suceveni vor participa în probele de Skeleton

       Accesări: 286

Jocurile Olimpice de la PyeongChang încep oficial vineri, 9 februarie 2018.

Ceremonia de deschidere este programtă de la ora 13.00, ora României, evenimentul fiind transmis live de Televiziunea Română.

Coreea de Sud şi Coreea de Nord vor defila sub un singur drapel, cele două ţări participând cu echipă comună şi la turneul de hochei feminin.

Pentru prima dată, la Jocurile Olimpice de Iarnă PyeongChang vor participa sportivi din Ecuador, Eritreea, Kosovo, Malaezia, Nigeria şi Singapore, numărul participanţilor fiind unul record.

Printre cei peste 50.000 de participanţi, din 95 de ţări, se află şi 28 de sportivi din Romania.

Doi sportivi de la Clubul Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei, alături de antrenoarea lor, fac parte din delegația României la Jocurile Olimpice.

Dorin Velicu, sportiv aflat la a doua prezență la JO, și Maria Marinela Mazilu, cu trei calificări consecutive la Jocurile Olimpice, vor participa la probele de Skeleton (masculin și feminin). Cei doi sunt pregătiți de antrenoarea Federaţiei Române de Bob şi Sanie, Delia Ivaş, fostă sportivă legitimată la CSI Vatra Dornei.

În ultimii 9 ani, Maria Mazilu a fost campioană absolută a României, iar Dorin Velicu merge la olimpiadă după un sezon foarte bun în competițiile internaționale.

Prezența celor doi sportivi la PyeongChang, alături de antrenoarea Delia Ivaș, reprezintă un motiv de satisfacție deplină pentru clubul dornean, după cum declara recent profesorul Octavian Pungovschi, directorul CSI Vatra Dornei.

Programul sportivilor români la Jocurile Olimpice de la  PyeongChang

Programul complet al Jocurile Olimpice de la PyeongChang

ȘTIRI