Încep înscrierile copiilor pentru clasa pregătitoare: Patru școli din Fălticeni așteaptă noua generație de eleviEducație

Încep înscrierile copiilor pentru clasa pregătitoare: Patru școli din Fălticeni așteaptă noua generație de elevi

       Accesări: 291

Luna februarie dă startul pentru noul an școlar. Deși mai sunt cinci luni până atunci, unitățile de învățământ încep de pe acum înscrierile pentru clasa pregătitoare. Patru școli din municipiul Fălticeni îi așteaptă pe părinți, dar și pe viitorii elevi să cunoască mediul educațional.

Potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educației Naționale, pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2017, inclusiv, fie la solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Prima etapă de înscriere în învățământul primar începe pe 27 februarie și se va încheia pe 16 martie. Există și a doua etapă ce se va desfășura între 24 și 30 martie.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice se efectuează sub coordonarea Centrului judeţean de resurse şi asistenţă educaţională (CJRAE) în perioada 22 februarie – 14 martie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Centrul zonal de evaluare va fi anul acesta la Școala Gimnazială „Ioan Ciurea”.

Școlile din municipiul Fălticeni au obligația să organizeze „Ziua porţilor deschise” într-una din zilele din intervalul 23 februarie – 2 martie 2017 . Cu acest prilej, părinții și copiii vor putea vizita spațiile școlare şi vor putea discuta cu cadrele didactice.

Fiecare locuință este arondată unei unități de învăţământ din proximitate sau școală de circumscripție.

Părintele poate opta pentru altă unitate de învăţământ decât cea de circumscripţie. În acest caz, copilul este înscris în limita locurilor libere şi, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale și celor specifice de departajare.

În clasa pregătitoare copiii îşi vor dezvolta capacitatea de a comunica, vor stabili sau consolida primele contacte cu lumea numerelor şi a literelor, vor învăţa să observe mediul înconjurător şi să interacţioneze cu ceilalţi copii, prin jocuri didactice, activităţi în echipă, activităţi de descoperire, prin desen sau muzică.

Reprezentanții ministerului spun că clasa pregătitoare este un timp de acomodare a copilului cu viața școlii, care să-i permită o bună adaptare la programul și cerințele specifice acestui mediu. Copilul este încurajat să capete încredere în forţele proprii, să-și sporească stima de sine, iniţiativa şi dorinţa de reuşită.

Exersarea deprinderilor şi capacităţilor motrice este o ţintă importantă, prin participarea copiilor la activităţi de dezvoltare motrică, dar şi la alte activităţi de mişcare în asociere cu muzica (prin intermediul Educaţiei fizice şi a disciplinei Muzică şi mişcare).

Unitățile de învățământ din Fălticeni au, în anul școlar 2016 – 2017, aproximativ 200 copii înscriși în clasa pregătitoare.

Părinții care doresc să se informeze pot suna la secretariartul școlilor sau la linia Telverde 0 800 816 230, număr fără taxă.

ȘTIRI