Incendiu puternic într-o gospodărie din Râșca. Flăcările s-au propagat de la arderea vegetației uscateRural

Incendiu puternic într-o gospodărie din Râșca. Flăcările s-au propagat de la arderea vegetației uscate

       Accesări: 2216

Pompierii din Fălticeni și Suceava, ajutați de voluntari din Bogdănești, Râșca și Cornu Luncii, au intervenit, în această după-amiază, pentru stingerea unui incendiu puternic care a izbucnit într-o gospodărie din comuna Râșca.

La fața locului au ajuns 6 autospeciale de intervenție, de la Detașamentele de Pompieri din Fălticeni și Suceava, respectiv de la cele trei Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență menționate.

Potrivit Inspectroaratului pentru Situații de Urgență “Bucovina” Suceava, incendiul se manifesta generalizat, la casa de locuit, bucătăria de vară și anexe, depozitul de furaje și un adăpost de animale (un porc a murit din cauza incendiului). Nu s-au înregistrat victime umane.

Au ars: casa de locuit (bătrânească), pe aproximativ 60 de metri pătrați, bucătăria de vară, corp comun cu o anexă, pe 40 de metri pătrați, adăpostul de animale, corp comun cu depozitul de furaje, pe 40 de metri pătrați, două stoguri de fân și alte bunuri.

În ceea ce privește cauza probabilă care a generat incendiul, investigată de polițiștii sosiți la fața locului, reprezentanții ISU Suceava au precizat că flăcările s-au propagat în gospodărie de la un foc în spații deschise, făcut pentru arderea vegetației uscate, pe un teren învecinat. Vântul puternic a favorizat propagarea cu rapiditate și dezvoltarea incendiului.

Pompierii și voluntarii au localizat flăcările, înainte ca acestea să se propage la o altă casă de locuit, din aceeași gospodărie (parter + etaj), care a fost salvată, cu tot cu bunurile aferente.

FOTO – ISU SUCEAVA

ȘTIRI