Incendiu puternic în comuna Baia. Focul izbucnit la un garaj s-a extins la locuința unei familii de tineriRural

Incendiu puternic în comuna Baia. Focul izbucnit la un garaj s-a extins la locuința unei familii de tineri

       Accesări: 10806

Necaz la ceas de seară. Gospodăria unei familii de tineri din Baia a fost, sâmbătă, în flăcări. Incendiul a pornit de la o încăpere construită lângă locuință.

Focul s-a extins treptat la casă, un imobil cu parter și un etaj, aflat la intrarea în sat dinspre Fălticeni.

Incendiul s-a declanșat în jurul orei 19. Acasă se afla unul dintre proprietari, soția împreună cu un copil. Femeia i-a chemat pe pompieri în ajutor, apelând numărul unic 112.

Pompierii au acționat la fața locului cu șapte autospeciale. Trei dintre acestea au fost ale Detașamentului de Pompieri Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La sosirea echipajelor, ardea acoperișul casei de locuit și al anexelor, cu pericol de propagare la întreaga locuință.

În sprijinul pompierilor au intervenit lucrătorii S.V.S.U Baia cu autocisterna pentru incendii și S.V.S.U. Cornu Luncii cu două autospeciale.

Printre cei care au sărit în ajutorul familiei se află preotul pompier Puiu Gabriel Florea care i-a coordonat pe voluntarii din Cornu Luncii.

Focul ar fi pornit de la camera centralei cu lemne și s-a extins gradual spre un garaj și mai apoi spre locuință.

La intervenție au participat alte două autospeciale ale pompierilor din Suceava. Incendiul a fost stins aproape de miezul nopții, la patru ore de la începerea intervenției.

Nu s-au înregistrat victime.

În incendiu au ars centrala termică și materialul lemnos pentru încălzirea locuinței.

Reprezentanții ISU Suceava susțin că incendiul ar fi pornit de la un scurtcircuit electric generat de un cablu electric deteriorat.

Flăcările au afectat acoperișul magaziei și parțial cel al locuinței pe aproximativ 200 de metri pătrați. Au mai ars bunuri din gospodărie, aparate electrocasnice, piese auto, scule, obiecte de mobilier și aproximativ o tonă de lemn de foc.

Pompierii au reușit să salveze casa proprietarului cu bunurile aferente.

ȘTIRI