Incendiu pe strada Ion Dragoslav – A ars etajul unei case şi o anexăActualitate

Incendiu pe strada Ion Dragoslav – A ars etajul unei case şi o anexă

       Accesări: 80

incendiu_falticeni

Actualizare – 26 iunie, 2015, Comunicat ISu Suceava: 

Militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria Zenoviei H., din municipiul Fălticeni.
La sosirea echipajelor, ardeau anexele gospodăreşti şi acoperişul casei de locuit, construcţii din lemn, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la două case învecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 21:00.
Au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, bucătăria de vară şi o anexă pe 40 de metri pătraţi, bunuri casnice şi documente personale. S-au degradat pereţii şi tavanul locuinţei, precum şi alte bunuri din gospodărie.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coşul de fum amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.
Nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat restul casei cu bunurile aferente şi cele două locuinţe aflate în imediata apropiere.

În această seară (joi, 25 iunie 2015), în jurul orei 19.10, Detaşamentul de Pompieri Fălticeni a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie de pe strada Ion Dragoslav din municipiul Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Trei autospeciale de intervenţie, cu apă, s-au deplasat la locul producerii incendiului. La faţa locului ardea o anexă din lemn iar flăcările s-au extins şi la acoperişul corpului principal al clădirii (nivelul superior fiind construit tot din lemn).

Proprietara casei, H. Z., în vârstă de 89 de ani, se afla în casă în momentul izbucnirii incendiului. Femeia, bolnavă, a suferit un atac de panică şi a fost transportată la spital de o maşină a Staţiei de ambulanţă din Fălticeni.

Casa a fost renovată recent de un nepot al bătrânei care are domiciliul în acelaşi imobil, în prezent acesta fiind plecat la muncă în străinătate. Locuinţa nu era asigurată.

Cauza probabilă de producere a incendiului, neconfirmată oficial, pare a fi efectul termic produs de coşul de fum din tablă al unui boiler cu încălzire pe bază de lemne, neprotejat faţă de structura de lemn a anexei. Vântul din ultimele ore a făcut ca flăcările să se propage în scurt timp şi la corpul principal al casei. Intervenţia pompierilor a prevenit  extinderea focului şi la locuinţele învecinate.

În jurul orei 21, pompierii se aflau încă la locul evenimentului.

Vom reveni cu informaţii oficiale în cursul zilei de vineri.

Ca fapt divers, în cursul acestei zilei (orele prânzului), Detaşamentul de Pompieri Fălticeni a executat un exerciţiu de intervenţie în cazul unui incendiu la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”. Iată că situaţia ipotetică de la Casa de Cultură s-a întâmplat în această seară pe strada Ion Dragoslav.  

Alex S. 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=rUY_HE1Gv8w]

ȘTIRI