Incendiu la școala veche din centrul comunei Bogdănești. Cauza probabilă ar fi jarul căzut din centrala termicăActualitate

Incendiu la școala veche din centrul comunei Bogdănești. Cauza probabilă ar fi jarul căzut din centrala termică

       Accesări: 4919

Stare de alertă în Bogdănești. Un incendiu puternic a izbucnit în această noapte la școala veche din centrul comunei (Școala Gimnazială nr. 1). Flăcările au fost observate de un paznic al unei societăți comericale aflate în apropierea unității de învățământ.

Bărbatul a sunat la 112 în jurul orei 22.20.

Trei autospeciale de stingere a incendiilor, de la Detașamentul de Pompieri Fălticeni, o autospecială a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bogdănești, și o autospecială a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Râșca au intervenit pentru a stinge focul.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, focul se manifesta la acoperiș, cu risc de a afecta circa 600 metri pătrați din astereală.  Salvatorii s-au mobilizat pentru a scoate bunurile din incinta scolii.

La sosirea pompierilor ardea astereala acoperișului, cu degajări mari de fum și exista pericolul de propagare la întreaga construcție.

Persoane prezente la fața locului spun că focul a izbucnit în zona de clădire în care este amplasată centrala termică.

Potrivit ISU Suceava, au ars în special elemente de lemn ale acoperișului, pe o suprafață de 150 metri pătrați. A fost afectat și tavanul școlii, pe o suprafață de 75 metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul căzut din sistemul de încălzire al școlii (centrala termică).

Nu s-au înregistrat victime. Pompierii au salvat restul clădirii, mobilierul, aparatura IT, materialele didactice și alte bunuri aparținând școlii.

ȘTIRI