Incendiu la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică CostânaRural

Incendiu la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna

       Accesări: 188

Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava şi Detaşamentul de Pompieri Suceava, cu sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Todireşti, au intervenit duminică, 31 ianuarie, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din satul Costâna, comuna Todireşti.

Incendiul se manifesta în interiorul unei camere, existând pericolul de propagare la vecinătăţi şi la acoperişul clădirii. Până la sosirea forţelor de intervenţie, 31 de persoane (5 lucrători şi 26 de pacienţi) s-au autoevacuat. Echipajele SMURD şi SAJ au acordat îngrijiri medicale pentru patru persoane, din care doi pacienţi cu simptome de intoxicaţie cu fum şi doi lucrători care au acuzat o stare generală degradată. Toate cele patru persoane, doi bărbaţi şi două femei, au fost transportate la Unitatea de Primire Urgenţe Suceava pentru investigaţii suplimentare.

Incendiul, anunţat la ora 15.35, a fost lichidat la ora 16.20. Au ars bunuri din cameră (două paturi, două noptiere, o fereastră din PVC, un televizor şi materiale textile). S-au degradat pereţii încăperii, pe circa 20 de metri pătraţi, şi alte obiecte de mobilier.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect. Pompierii au salvat clădirea instituţiei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI