Incendiu în RădăşeniActualitate

Incendiu în Rădăşeni

       Accesări: 428

Actualizare (comunicat ISU Suceava)

Militarii Detaşamentului de pompieri Fălticeni au intervenit cu trei autospeciale şi o motopompă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care a afectat două gospodării din comuna Rădăşeni. Pompierii militari au fost sprijiniţi de cinci cetăţeni cu mijloace de primă intervenţie.

Incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere. Flăcările au izbucnit la o anexă gospodărească şi s-au propagat cu repeziciune, atât din cauza cantităţilor mari de fân şi lemn, cât şi pentru că proprietarul a început întâi să evacueze bunurile materiale şi abia ulterior a anunţat evenimentul la numărul unic de urgenţă 112 (ora 04.49).

La sosirea echipajelor, ardeau un depozit de furaje, ce aparţine lui Mihai B., precum şi acoperişul unei locuinţe, proprietatea Tincuţei A., existând pericolul de propagare la două case învecinate şi trei anexe gospodăreşti. Salvatorii au realizat dispozitive de stingere la anexe şi la casa de locuit, precum şi pentru protecţia construcţiilor învecinate.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Incendiul a fost lichidat la ora 9:00.

Primului proprietar i-au ars depozitul de furaje şi şura, construcţie corp comun, pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, precum şi circa trei tone de fân şi doi metri cubi lemn de foc. Flăcările au mai degradat alţi doi metri cubi lemn de foc, o tonă şi jumătate de fân, o motocositoare, un motofierăstrău, lemn pentru construcţii şi lambriu din plastic.

De la a doua proprietate au ars aproximativ 170 de metri pătraţi din acoperişul casei şi tâmplărie din PVC (şapte geamuri şi o uşă). S-au degradat alte elemente de tâmplărie din PVC şi din lemn, circa 120 de metri pătraţi de izolaţie din polistiren şi cabluri de instalaţie electrică.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs de un cablu electric deteriorat (îmbătrânit).

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii militari au salvat animalele şi păsările de curte, cele două case de locuit învecinate şi cele trei anexe gospodăreşti.

***

În această dimineaţă, în jurul orei 07.30, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ne-a fost informat că este în curs de desfăşurare o intervenţie pentru stingerea unui incendiu în comuna Rădăşeni. Incendiul a fost anunţat prin numărul de urgenţă 112.

Potrivit primelor informaţii, incendiul a izbucnit la o casă, depozit de furaje şi grajd.

În zonă s-au deplasat pompierii de la Fălticeni. Vom reveni cu detalii.

ȘTIRI