Incendiu devastator la Fălticeni: Două hale pentru producția de mobilă și cherestea au fost cuprinse de flăcăriActualitate

Incendiu devastator la Fălticeni: Două hale pentru producția de mobilă și cherestea au fost cuprinse de flăcări

       Accesări: 8509

Dezastru, necaz și pagube. Două hale ale unei firme de producție din Fălticeni au fost cuprinse de un incendiu puternic. Totul se pare că ar fi pornit de un scurtcircuit electric.

Acoperișul unor hale de pe strada Magazia Gării, unde se produce cherestea, elemente din lemn și mobilier din lemn masiv, a ars în proporție de aproximativ 80%.

Incendiul s-a produs în această după-amiază când oamenii erau la muncă. Flăcările au pornit de la acoperișul halei centrale și s-au extins la o hală mai veche unde exista și aparatură, dar și mobilă.

Focul s-a extins cu repeziciune de la acoperișul unei hale la cealaltă. Din cauza temperaturii foarte mari, azbestul s-a crăpat iar bucăți din acesta săreau de pe acoperiș.

Muncitorii au anunțat pompierii, iar până la sosirea acestora au scos afară, atât cât au putut, materiale, bunuri și piese de mobilier. Pereții din lemn ai halelor au fost sparți pentru a putea stinge focul din mai multe părți

Halele au fost achziționate anul trecut de doi oameni de afaceri, un român (cetățean din comuna Mălini) și un francez, iar anul acesta urmau să fie modernizate.

Incendiul a fost atât de puternic încât la un moment dat apa din rezervoarele a două din cele trei speciale s-a terminat. Mașinile de intervenție s-au alimentat dintr-un bazin cu apă, aflat la intrarea în fabrică, până când incendiul a fost lichidat.

Ploaia torențială care s-a abătut asupra orașului a dat o „mână de ajutor” pompierilor.

Pompierii s-au luptat cu flăcările timp de aproape două ore. Nu s-au înregistrat victime. Unii muncitori susțin că acționarii firmei plătesc asigurare de incendiu și alte riscuri pentru cele trei hale de producție.

ȘTIRI