Incendiu devastator în comuna Boroaia. Casa unei bătrâne și anexele gospodărești s-au făcut scrumRural

Incendiu devastator în comuna Boroaia. Casa unei bătrâne și anexele gospodărești s-au făcut scrum

       Accesări: 4418

Necaz mare pentru o femeie în etate. Munca ei de-o viață s-a risipit într-un incendiu devastator. Focul a făcut prăpăd în gospodăria pensionarei, în vârstă de 86 de ani, din comuna Boroaia.

Incendiul s-a declanșat în locuința bătrânei, la orele după-amiezii. Casa a ars ca o torță.

Focul s-a extins la anexa gospodărească și la bucătăria de vară care s-au făcut scrum. Propagarea flăcărilor a fost favorizată de vântul puternic și de materialul lemnos al construcțiilor.

Pompierii susțin că exista riscul ca incendiul să ajungă la alte două case aflate în imediata vecinătate.

Totul s-a petrecut vineri, 5 aprilie, la ora 16, în satul Boroaia. Flăcările au mistuit bunuri, construcțiile din lemn fiind afectate pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați.

La incendiul au intervenit patru autospeciale de la Detașamentul de Fălticeni, echipajele pompierilor fiind sprijinite de lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Boroaia și Vadu Moldovei, cu alte două autospeciale.

La intervenție au fost prezenți și paramedicii SMURD.

Aceștia au acordat ajutor medical celor două proprietare ale gospodăriilor afectate de foc, femeile suferind atacuri de panică.

Bătrâna de 86 de ani a fost transportată pentru investigații suplimentare la Centrul de Primiri Urgențe din Cadrul Spitalului Municipal Fălticeni.

Focul a fost puternic și s-a extins la casa vecină. Aici au ars două anexe, un adăpost de animale și bunuri din gospodărie.

Pompierii au reușit să lichideze incendiul și să salveze locuința familiei, însă anexele acesteia au ars. Flăcările au ajuns și la fânarul gospodăriei.

Intervenția a durat trei ore.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Pompierii au salvat casele și anexele învecinate și mai multe animale din cele două gospodării.

Pompierii spun că incendiul ar fi pornit în urma unor scăpări de gaze de la o butelie de aragaz.

ȘTIRI