Incendiile de vegetaţie uscată se înmulţesc în județul SuceavaRural

Incendiile de vegetaţie uscată se înmulţesc în județul Suceava

       Accesări: 353

În ciuda eforturilor susţinute ale autorităţilor de a conştientiza populaţia despre pericolul pe care îl reprezintă arderea suprafeţelor cu vegetaţie uscată, numărul incendiilor de acest tip se înmulţeşte de la o zi la alta.

De la începutul anului 2016, pompierii suceveni au contabilizat 34 de incendii de vegetație uscată, care au afectat 35 de hectare (terenuri cu mirişti, vegetaţie uscată, stuf, litieră şi resturi de exploatare forestieră).

În această săptămână s-au înregistrat alte 7 intervenţii ale pompierilor militari pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată, dar şi alte intervenţii locale ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul primăriilor.

În cursul zilei de joi, 28 iulie a.c., pompierii militari rădăuţeni, împreună cu voluntarii din comuna Dorneşti, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care a afectat aproximativ 20 de hectare cu lanuri de cereale, de pe mai multe parcele ce aparţin unor localnici (cerealele au fost culcate la pământ de grindina căzută de curând, în urma manifestării fenomenelor meteo periculoase în zona comunei Dorneşti).

Un alt incendiu de vegetaţie uscată a fost localizat şi lichidat de către militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, într-o gospodărie din municipiul reşedinţă de judeţ.

Aici, au fost afectaţi circa 3.000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată, dar şi o anexă din lemn, pe 10 metri pătraţi, şi două ferestre din PVC, de la o casă învecinată, aflată în construcţie.

Proprietarul neglijent a fost amendat de către inspectorii de specialitate ai inspectoratului pentru situaţii de urgenţă, cu suma de 2.500 de lei.

ȘTIRI