Incendii în Cornu Luncii. Mașină carbonizată în zorii zilei. Anexele unei gospodării distruse într-un incendiu puternicActualitate

Incendii în Cornu Luncii. Mașină carbonizată în zorii zilei. Anexele unei gospodării distruse într-un incendiu puternic

Două incendii s-au produs în cursul zilei de luni, 20 noiembrie, în comuna Cornu Luncii.

La ora 1:49, militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism, pe raza comunei Cornu Luncii.
La sosirea echipajului, mașina ardea în totalitate, fără să existe pericol de propagare.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit, produs la un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

După-amiază, în jurul orei 15, pompierii militari de la Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Cornu Luncii, Baia și Mălini, au intervenit cu șase autospeciale, o ambulanță SMURD și un buldoexcavator pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din satul Cornu Luncii.

Când au ajuns salvatorii, flăcările se manifestau la anexele gospodărești, cu pericol de propagare la două locuințe învecinate.

Anunțat la ora 14.58, incendiul a fost lichidat la ora 18.00.

Au ars un adăpost de animale pe 200 mp, două magazii pe o suprafață totală de 60 mp, circa 60 de metri cubi lemn de foc și pentru construcții, alte bunuri.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Bucovina” Suceava, flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza scânteilor provenite de la un utilaj agricol, care au aprins furaje din apropierea adăpostului de animale. Pompierii au salvat cele două case de locuit din apropiere.

În ce două incendii nu s-au înregistrat victime omenești.

Foto – arhivă

ȘTIRI