Incendii în Boroaia, Bogdănești și Fântâna Mare. Zeci de misiuni ale pompierilor în condiții meteorologice neprielniceRural

Incendii în Boroaia, Bogdănești și Fântâna Mare. Zeci de misiuni ale pompierilor în condiții meteorologice neprielnice

       Accesări: 3190

În interval de 24 de ore (6 ianuarie, ora 8 – 7 ianuarie, ora 8), pompierii militari suceveni au intervenit la 56 de misiuni din domeniul situaţiilor de urgenţă.

S-au înregistrat 10 incendii, 29 intervenţii ale pompierilor paramedici SMURD, un accident rutier, o monitorizare şi 15 alte misiuni specifice.

Intervenţiile pentru localizarea şi lichidarea incendiilor au fost deosebit de grele, în condiţii vitrege, cu temperaturi foarte scăzute şi vânt puternic, condiţii care puteau determina propagarea cu rapiditate a flăcărilor la construcţiile din preajma focarelor. Toate incendiile au fost localizate şi lichidate în limitele găsite, protejându-se astfel construcţiile cu bunurile aferente, aflate în vecinătatea gospodăriilor afectate de flăcări.

Vineri seară, începând cu ora 22:00, pompierii militari din toate subunităţile din judeţ au efectuat misiuni de patrulare pentru identificarea persoanelor fără adăpost, aflate în pericol din cauza temperaturilor extrem de scăzute.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Echipajul Detaşamentului de Pompieri Suceava a identificat o persoană fără adăpost, un bărbat în vârstă de 43 de ani, în zona Autogării municipiului Suceava. Persoana a fost transportată de către salvatori la Adăpostul „Sfânta Vineri” al Asociaţiei „Lumină Lină”, unde a rămas peste noapte.

 

Incendiu la o gospodărie în localitatea Săcuţa

Militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Boroaia, au intervenit vineri, la prânz, cu trei autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Săcuţa, comuna Boroaia.

La sosirea echipajelor, ardea acoperişul casei, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă.

Incendiul a fost lichidat la ora 14:45. A ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de 60 de metri pătraţi şi s-au degradat planşeul şi pereţii construcţiei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coşul de fum neprotejat corespuzător faţă de materialele combustibile.

Nu s-au înregistrat victime.

 

Casă distrusă de foc în Bogdăneşti

Un alt incendiu a fost anunțat în jurul orei 21.39 în comuna Bogdănești. Pompierii din Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bogdăneşti, au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Bogdăneşti.

La sosirea echipajelor, ardea în totalitate casa de locuit, existând pericolul de propagare la locuinţa învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 0:00. Au ars casa de locuit şi bunurile din interior, pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de sistemul de încălzire amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa învecinată.

 

Anexele unei gospodării din Praxia s-au făcut scrum

Sâmbătă, 7 ianuarie, în jurul orei 8, a fost anunțat un nou incendiu în comuna Fântâna Mare.

Militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Boroaia şi Bogdăneşti, au intervenit cu cinci autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Praxia.

La sosirea echipajelor, ardeau în totalitate două anexe gospodăreşti, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie.

Incendiul a fost lichidat la ora 9:30. Au ars adăpostul de animale pe o suprafaţă de 40 de metri pătraţi, o anexă din lemn pe 20 de metri pătraţi şi alte bunuri. În incendiu a pierit o bovină.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de amplasarea necorespunzătoare a unui generator electric faţă de materialele combustibile.

Nu s-au înregistrat victime. A fost salvată casa de locuit şi o anexă.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI