Încasări record la Complexul „Nada Florilor” din Fălticeni: Turiștii au adus venituri de 300.000 de lei în luna augustLocal

Încasări record la Complexul „Nada Florilor” din Fălticeni: Turiștii au adus venituri de 300.000 de lei în luna august

       Accesări: 2601

Vara a început timid, dar a încheiat în forță. Așa s-a văzut și în graficul încasărilor la Complexul de agrement „Nada Florilor” care s-a dovedit neîncăpător în zilele toride. Luna care tocmai s-a încheiat va rămâne un reper pentru Primăria Municipiului Fălticeni care și-a rotunjit veniturile.

Dacă vremea capricioasă, din lunile iunie și iulie, a făcut ca încasările să ajungă la un nivel scăzut, timpul însorit și călduros din august i-au adus pe turiști din nou la piscine.

Banii pe care turiștii i-au plătit pentru serviciile din zona de agrement au ajuns la bugetul local. Suma nu este deloc neglijabilă.

Încasări record în luna august

Imprumutul Promotional de Sarbatori

August 2018 rămâne cea mai bună perioadă din toate cele trei sezoane în ceea ce privește încasările la nivelul bazei de agrement.

Potrivit datelor oferite de municipalitate, Complexul „Nada Florilor” a încheiat luna august cu încasări record, ce se ridică 300.000 de lei. Iar de câștigat au câștigat și operatorii locali din domeniul serviciilor, în special firmele din alimentația publică.

„Vara aceasta a început mai modest la capitolul venituri, însă în august am avut parte de încasări spectaculoase. Asta înseamnă că Baza de agrement „Nada Florilor” este tot mai populară printre turiști.”, afirmă primarul Coman. „Banii atrași aici au ajuns la bugetul local și se ridică la 300.000 de lei, în luna august. Niciodată nu am avut încasări atât de mari.”

În august au fost zile când nu aveai unde să arunci un ac pe spațiile din jurul piscinelor. Vremea însorită i-a adus pe turiștii din zona Fălticeni, dar și pe cei din județele învecinate.

Trenulețul de vacanță și-a început activitatea

Noutatea de anul acesta este trenulețul de vacanță. Chiar dacă traseul este limitat din cauza legislației, mijlocul de transport s-a dovedit util și căutat de localnici.

Activitatea a început de la 1 august, cursele fiind efectuate din 30 în 30 de minute.

Nu doar spațiile de odihnă au fost aglomerate, ci și parcările. În zilele de vârf, locurile de parcare în zona complexului erau ocupate încă de la miezul zilei. Doar cei norocoși au mai putut găsi un spațiu în apropiere.

Sute de turiști au venit la Fălticeni să practice cel mai iubit sport al verii, dar și pentru o porție sănătoasă de soare și aer curat.

„Dacă am fi avut primele două luni, din sezonul estival, cu zile fierbinți ca în august, atunci vorbeam de un sezon de excepție.”, mai spune Cătălin Coman. „Luna august ne-a demonstrat că Baza de agrement de la Fălticeni este la mare căutare. Pe lângă asta, în Fălticeni au rămas alți bani din vânzarea produselor comandate de la firmele locale, ceea ce reprezintă un câștig pentru oraș.”

Ziua cu cele mai mari încasări s-a dovedit, 5 august, o zi de duminică în care s-au strâns 30.000 de lei. Zile foarte bune au fost 12 și 19 august, când au fost înregistrate venituri de câte 20.000 de lei.

Numărul turiștilor crește cu aproximativ 40%

Încasările au crescut, la fel și numărul clienților. Anul acesta au fost cu aproximativ 40% mai mulți turiști ca anului trecut. Majoritatea au poposit la complexul de agrement la sfârșitul săptămânii.

Anul acesta la complexul de agrement au ajuns turiști din județe mai îndepărtate precum Cluj, Brașov, Timișoara, Constanța, Ialomița, Prahova, Mureș și Argeș, turiști aflați în trecere prin județ sau veniți la rude din Fălticeni.

90% dintre clienți sunt persoane din afara zonei Fălticeni, cei mai mulți provenind din Suceava, Rădăuți, Botoșani, Pașcani și Târgu Neamț. Doar 10% din clienții înregistrați în sezonul estival 2018 sunt localnici.

Pe lângă piscinele exterioare, turiștii au apreciat prezența Parcului de aventură unde au petrecut momente la fel de plăcute.

Vara calendaristică s-a încheiat, însă meteorologii anunță o toamnă căldură în septembrie. Dacă vremea va fi așa cum se anunță, atunci iubitorii agrementului ar putea să revină în zilele frumoase și prielnice înotului.

ȘTIRI