Încă o persoană este cerecetată în dosarul polițiștilor corupțiRural

Încă o persoană este cerecetată în dosarul polițiștilor corupți

       Accesări: 505

Marți, 16 februarie 2016, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de suspectul Baciu Dumitru, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Judecătorii au decis astăzi, față de inculpat, măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. În aceeaşi cauză, la data de 10 februarie 2016, Tribunalul Suceava a luat măsura arestării preventive faţă de polițiștii Avrămiuc Florin, Vîrvara Daniel şi Maftei Costel, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Cauza este instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava, cu sprijinul Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă.

Pe data de  8 noiembrie 2015, Avrămiuc Florin şi Vîrvara Daniel, ambii aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în calitate de agenţi de poliţie, au oprit în traficul rutier un autoturism, condus de un minor, care era însoţit de către inculpatul Baciu Dumitru şi, deşi agenţii de poliţie au constatat că şoferul era minor, aceştia şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, în sensul că  nu au întocmit acte de constatare a infracţiunilor săvârşite de minor şi de către Baciu Dumitru (infrac’iunea de conducere a unui autoturism pe drumurile publice fără permis de conducere, şi infracţiunea de încredinţare a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere). În schimb, Baciu Dumitru le-a dat agenţilor de poliţie suma de 200 lei, sumă care i-a fost înmânată lui Vîrvara Daniel”, se arată în probatoriul întocmit de procurori.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI