Încă o noapte fără apă pentru o parte a Fălticeniului. S-a remediat breșa din zona stației Baia 3 iar activitatea de captare s-ar putea relua dimineațăActualitate

Încă o noapte fără apă pentru o parte a Fălticeniului. S-a remediat breșa din zona stației Baia 3 iar activitatea de captare s-ar putea relua dimineață

       Accesări: 610

Zona de nord a Fălticeniului s-a confruntat a patra zi la rând cu lipsa apei potabile. În alte zone ale orașului presiunea a rămas scăzută pentru că sistemul de furnizare nu a făcut față consumului într-o nouă zi toridă a acestei veri. Din păcate, urmează încă o noapte fără apă.

Ziua a fost agitată la Stația de captare de suprafață de la Baia. Dimineață a avut loc o ședință tensionată, la Baia, la care au participat, pe lângă responsabilii ACET, primarul Cătălin Coman, reprezentanții Apelor Române – Sistemul de Gospodărire a Apelor, șeful șantierului și dirigintele de șantier SC Vega Galați.

Subiectul ședinței a fost remedierea breșei pe care firma de construcții a făcut-o în aval de pragul deversant, operațiune care, asociată cu inundațiile de pe râul Moldova, în primele zile ale săptămânii, au dus la blocarea activității stației de captare Baia 3, implicit la imposibilitatea de a menține nivelul apei în bazinele de la Oprișeni.

În zonă se derulează, încă din vara anului 2009, un proiect al Administrației Naționale „Apele Române”, care presupune „Amenajarea râului Moldova pentru apărarea frontului de captare a orașului Fălticeni, la Baia”, lucrare efectuată de SC Vega Galați.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

După discuții aprinse, constructorul a acceptat să blocheze breșa din avalul stației de captare și să organizeze actvitatea din șantier în funcție de activitatea de captare a agenției ACET Fălticeni.

Remedierea breșei a fost făcută în regim de urgență de constructor, astfel că, în cursul zilei, nivelul apei și a aluviunilor a scăzut, însă nu suficient pentru ca analizele să fie conforme iar stația să fie repusă în funcțiune.

În această seară, responsabili din cadrul ACET Fălticeni ne-au informat că au fost începute procedurile premergătoare reluării activității de captare. În funcție de rezultatele analizelor care se vor face dimineață, Stația Baia 3 va intra în funcțiune de îndată.

Dacă lucrurile vor sta așa cum așteaptă cei de la ACET Fălticeni, presiunea apei ar trebui să crească treptat în toate zonele Fălticeniului în cursul după-amiezii.

Legat de acest subiect: 

Secetă la robinetele fălticenenilor din cartierul Maior Ioan

Criza apei continuă pentru câteva sute de fălticeneni. ACET va încerca să repornească sâmbătă stația Baia 3

VIDEO: Continuă criza apei în Fălticeni

ȘTIRI