Înaintări în grad în rândul jandarmilor suceveniActualitate

Înaintări în grad în rândul jandarmilor suceveni

La reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava şi la sediile subunităţilor din localităţile Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni, s-au desfăşurat ceremoniale militare şi religioase organizate cu ocazia înaintării în gradul următor, la termen, a unui număr de 60 de lucrători ai unităţii, care au îndeplinit condiţiile prevăzute de legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare: în gradul de colonel – 1 ofiţer; în gradul de locotenent colonel – 1 ofiţer; în gradul de căpitan – 3 ofiţeri; în gradul de plutonier adjutant şef – 7 subofiţeri; în gradul de plutonier adjutant – 15 subofiţeri; în gradul de plutonier major – 20 subofiţeri; în gradul de plutonier – 13 subofiţeri.

La Suceava, festivitatea a debutat cu prezentarea Ordinului Ministrului Afacerilor Interne pentru înaintarea în grad a ofiţerilor şi a Ordinului Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava pentru înaintarea în grad a subofiţerilor, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade. După oficierea unei slujbe religioase de către preotul militar şi felicitarea ofiţerilor şi subofiţerilor, activitatea s-a finalizat cu intonarea Imnului Naţional al României.

La Fălticeni au fost înaintaţi în grad 1 ofiţer şi 9 subofiţeri. La festivitatea organizată la sediul subunităţii din Fălticeni au participat col. Aurel Nica, şeful Biroului Resurse Umane al IJJ Suceava şi lt.col. Iulian Macovei, şeful jandarmeriei Fălticeni, ne-a informat mr. Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava.

În fiecare an, la data de 1 august, se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului respectiv. Avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie).

Facebook Comments

ȘTIRI