Înaintări în grad în rândul jandarmilor suceveniActualitate

Înaintări în grad în rândul jandarmilor suceveni

       Accesări: 221

La reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava şi la sediile subunităţilor din localităţile Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni, s-au desfăşurat ceremoniale militare şi religioase organizate cu ocazia înaintării în gradul următor, la termen, a unui număr de 60 de lucrători ai unităţii, care au îndeplinit condiţiile prevăzute de legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare: în gradul de colonel – 1 ofiţer; în gradul de locotenent colonel – 1 ofiţer; în gradul de căpitan – 3 ofiţeri; în gradul de plutonier adjutant şef – 7 subofiţeri; în gradul de plutonier adjutant – 15 subofiţeri; în gradul de plutonier major – 20 subofiţeri; în gradul de plutonier – 13 subofiţeri.

La Suceava, festivitatea a debutat cu prezentarea Ordinului Ministrului Afacerilor Interne pentru înaintarea în grad a ofiţerilor şi a Ordinului Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava pentru înaintarea în grad a subofiţerilor, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade. După oficierea unei slujbe religioase de către preotul militar şi felicitarea ofiţerilor şi subofiţerilor, activitatea s-a finalizat cu intonarea Imnului Naţional al României.

La Fălticeni au fost înaintaţi în grad 1 ofiţer şi 9 subofiţeri. La festivitatea organizată la sediul subunităţii din Fălticeni au participat col. Aurel Nica, şeful Biroului Resurse Umane al IJJ Suceava şi lt.col. Iulian Macovei, şeful jandarmeriei Fălticeni, ne-a informat mr. Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava.

În fiecare an, la data de 1 august, se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului respectiv. Avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI