În Săptămâna Mare preoții din Protoieria Fălticeni au organizat acțiuni filantropice pentru nou- născuți și vârstniciLocal

În Săptămâna Mare preoții din Protoieria Fălticeni au organizat acțiuni filantropice pentru nou- născuți și vârstnici

       Accesări: 1016

Preoții din Protoieria Fălticeni au desfășurat două activități social – filantropice în Săptămâna Mare a Sfintelor Pătimiri.

Prima acțiune s-a desfășurat miercuri, 24 aprilie 2019, la sediul Protoieriei. Beneficiari au fost 18 bătrâni care se află în evidența și grija Societății Ortodoxe Naționale a Femeilor Române (S.O.N.F.R.) – Filiala Fălticeni.

Majoritatea acestor bătrâni din Fălticeni, provin din familii cu situație materială precară, nu nici un venit, ori sunt imobilizați la pat.

Ei se află în grija S.O.N.F.R. și primesc lunar ajutoare din partea acestei ascociații, prin grija doamnei Elena Aioanei și a membrilor. Asociația le asigură  minimul de alimente de bază necesar traiului zilnic.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cu ocazia sărbătorii Pascale, pe lângă aceste pachete oferite lunar, Protoieria Fălticeni, prin contribuția preoților parohi și a stareților și maiciilor starețe arondate, au pregătit pachete pentru acești bătrânei, pentru a avea ce pune pe masă în noaptea de Înviere.â

Pachetele au conținut produse tradiționale din carne, cozonaci, dulciuri, fructe, produse lactate și sucuri.

Acest sprijin, venit din partea Protoieriei Fălticeni nu este singular. Sunt și alte ocazii în care oameni de diferite categorii sociale primesc ajutoare constând în alimente sau bani.

O parte dintre bătrâni nu au fost prezenți din diferite motive, drept pentru care părintele protoiereu Adrian Dulgheriu și doamna Elena Aioanei s-au deplasat la domiciile respective pentru a primi fiecare aceste pachete.

A doua acțiune de binefacere s-a petrecut în Sâmbătă Mare, cu câteva ore înainte de Învierea Domnului.

Nou născuții  și internații de la Maternitatea și Secția de Pediatrie din cadrul Spitalulul Municipal Fălticeni au primit vizita părintelui protoiereu Adrian Dulgheriu. Acesta i-a binecuvântat, iar ajutat de voluntari și le-a oferit daruri.

Această activitate s-a desfășurat în colaborare cu Spitalul Municipal Fălticeni, prin managerul dr. Vlad Alexandru Morariu.

Între cele două instituții există o strânsă legătură, în baza unui protocol de colaborare, printre puținele de acest gen din țară.

Darurile, în număr de 50, au constat în obiecte de igienă personală necesare pentru nou născuții în primul trimestru de viață, dar și diferite lucruri care să le fie de ajutor proaspetelor mămici, sau pentru cele internate alături de copii lor pentru diferite afecțiuni.

Bucuria a fost nespusă atât pentru mămici și copii, care au rămas impresionați de acest gest, dar mai ales pentru faptul că în pachețelele dăruite au găsit și ouă roșii sau iepurași din ciocolată, ceea ce le-a făcut șederea mai placută în unitatea medicală în această perioadă a marii sărbătorii a Învierii Domnului.

Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu i-a mulțumit președintei S.O.N.F.R. Fălticeni, Elena Aioanei și managerului Vlad Morariu că au acceptat ca preoții să facă această faptă bună în preajma sărbătorii Pascale.

Am încercat  să aducem un mic zâmbet pe fața semenilor nostri care sunt în suferință, pentru a simți că suntem alături de ei în toate etapele vieții lor, și că nu se simt singuri acum când sunt departe de casă, de cei dragi ai lor, acum de sărbătoarea Învierii Domnului.

Aceste acțiuni s-au desfășurat cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI