În România a fost marcată Ora Pământului. Liceenii, jandarmii și pompierii din Fălticeni s-au alăturat acestui demersActualitate

În România a fost marcată Ora Pământului. Liceenii, jandarmii și pompierii din Fălticeni s-au alăturat acestui demers

       Accesări: 500

Ora Pământului, acțiune simbolică, cu rolul de a atrage atenția asupra limitării efectelor poluării produse în procesul de obținere a energiei electrice a avut și în acest an ecouri la Fălticeni.

Un grup de elevi de la Colegiul “Vasile Lovinescu”, coordonați de prof. Luminița Matei, au organizat o acțiune ecologică în zona Primăriei Fălticeni. Elevii au aprins lampioane și lumânări pentru a marca momentul. Iluminatul public pe aleea pietonală a fost întrerupt pentru o oră. Evenimentul a fost susținut de Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul „Vasile Lovinescu” și Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”.

La ora 20.30, în amfiteatrul Colegiului Național “Nicu Gane”, Ambasadorii Energiei şi Sănătăţii Pământului (clasa a X-a F) au prezentat, la lumina lumânărilor, un manifest pentru sănătatea pământului, generic intitulat “Când stingi un bec, se aprinde o stea!”, și un scurt program artistic de muzică și poezie, cu participarea elevei Briana Bența. Manifestarea a fost coordonată de prof. Sorin Gafencu și prof. Mioara Gafencu.

Între instituțiile care s-au alăturat demersului de a participa la evenimentul ”Ora Pământului” s-a aflat și Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La nivel național, Jandarmeria Română s-a alăturat și în acest an inițiatorilor acțiunii internaționale „Ora Pământului”,  precum și demersurilor Guvernului României de a mobiliza în număr cât mai mare instituțiile publice, cu scopul atragerii atenției asupra problemelor de mediu actuale: poluarea, încălzirea globală și folosirea resurselor finite pentru satisfacerea consumului din ce în ce mai ridicat de energie.

În semn de susținere, între orele 20.30 – 21.30, toate unitățile Jandarmeriei Române au participay activ la acțiune, prin stingerea luminilor și oprirea aparaturii electronice în sediile acestora, excepție făcând doar sistemul comunicațional și dispeceratul unităților pentru a nu afecta capacitatea operațională și misiunile ce revin instituției.

Și-au pregătit lanternele și angajații inspectoratelor pentru Situații de Urgență. În această seară, timp de o oră, lumina a fost stinsă în toate unitățile de pompieri.

Instituţia Prefectului – judeţul Suceava s-a alăturat acestui eveniment global şi iniţiativei internaţionale de protejare a mediului prin stingerea luminilor de pe faţada clădirii Palatului Administrativ din Suceava.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Jandarmi şi pentru situaţii de urgenţă au aplicat măsuri de menţinere, fluenţa circulaţiei, prevenirea/stingerea incendiilor şi alte măsuri conexe în intervalul orar 20.30-21.30.

ȘTIRI