În perioada Anului Nou conducătorii auto au primit amezi în valoare de 185.000 de leiActualitate

În perioada Anului Nou conducătorii auto au primit amezi în valoare de 185.000 de lei

În perioada Anului Nou, zeci de echipaje de poliţie au fost prezente pe drumurile publice de pe raza întregului judeţ pentru a se asigura că participanţii la trafic ajung la destinaţie în condiţii de deplină siguranţă.

Au fost organizate acțiuni pe pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, dar și acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere, respectiv depistarea şoferilor care depăşesc regimul legal de viteză.

Bilanțul activității polițiștilor suceveni, în intervalul 29 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, arată că, pentru abateri la regimul rutier pe drumurile publice din județul Suceava, au fost sancționați contravențional peste 400 de participanți la trafic, valoarea însumată a contravențiilor ajungând la aproape 185.000 de lei.

Au fost testaţi alcoolscopic 971 conducători auto, fiind constatate 21 infracţiuni, dintre care cele mai multe, 13 la număr, constituind fapte de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Au fost reţinute 31 permise de conducere reţinute  şi retrase 12 certificate de înmatriculare.

În ceea ce privește acțiunea de depistare a şoferilor care depăşesc regimul legal de viteză, cu peste 220 de sancțiuni contravenționale aplicate în decurs de 4 zile, au fost reţinute 16 permise de conducere, dintre care 11 pentru depăşirea regimului legal de viteză şi 5 pentru alte abateri. De asemenea, au fost retrase şi 3 certificate de înmatriculare pentru lipsa Inspecţiei Tehnice Periodice, lipsă R.C.A sau aplicarea de folii neomologate.

Recordul de viteză i-a aparținut unui tânăr, în vârstă de 27 de ani, din comuna Frumosu, care a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în localitatea Ilișești, cu viteza de 124 km/h.

Facebook Comments

ȘTIRI