Accesări: 142

trupa_birlic

Luni, 22 decembrie 2014, Asociaţia Fălticeni Cultural a organizat o nouă ediţie a spectacolului „In memoriam eroilor revoluţiei române şi martirilor din închisorile comuniste”.

Evenimentul a fost găzduit de Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, în Sala „Aurel Băeşu”, şi a cuprins: prezentarea piesei de teatru „Ţara asta ţine la tine, mă!”, scrisă de Matei Vişniec, un recviem închinat eroilor (momemte susţinute de membri trupei de teatru „Birlic”), şi recitalul folk cu artişti din Fălticeni şi judeţul Botoşani – grupul „Mugur de cântec” condus de Dana Bobuţanu, Vlad Calimandriuc, Adrian Tihan şi Alexandra Conţu, Sebastian Ionel, Mateiana Anichiforesei şi Cosmin Mariciuc.

Pe lângă prestaţia artistică a invitaţilor, publicul a putut viziona şi expoziţia de fotografie documentară “Revoluţia română în imagini”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Datoria  nostră este să-i pomenim atât pe eroii revoluţiei din decembrie 1989, cât şi pe sfinţii martiri din închisorile comuniste. Pentru noi, poporul român, ar trebui ca ultima săptămână din postul naşterii Domnului să fie la fel ca Săptămâna mare din postul Sfintelor Paşti. În urmă cu 25 de ani, în această săptămână au murit peste 1.000 de oameni, care ne-au adus liberatea. Din păcate nu ştim să profităm de ea şi facem mai mult rău decât bine. Trebuie să avem acest sentiment de credinţă, de pocăinţă în preajma sărbătorilor. Postul naşterii Domnului să fie un post mai smerit şi de recunoştinţă”, a spus preotul Liviu Mihăilă.

La sfârşitul manifestării, 25 de candele, au fost depuse pe treptele Muzeului de Artă „Ion irimescu” în amintirea celor 25 de ani care au trecut de la căderea regimului comunist în România.

Alex S.

[youtube=http://youtu.be/ItlW5SZ2-bk]

ȘTIRI